Clio-stjärnan Wernersson dubblerar – kör Clio Cup och RallyX-lites

Andreas Wernersson kommer att dubblera i STCC-deltävlingen på Solvalla 11-12 september. Jämte styrningen i Renault Clio Cup kommer han att köra Supercar Lites i RallyX för Olsbergs MSE.

– Jag kommer att gå för seger i båda klasserna, hälsar den unge västgöten.

Racerföraren Andreas Wernersson rallycrossdebuterade under VM-deltävlingen i Höljes tidigare i somras. I en Ford Fiesta från Olsbergs MSE imponerade han med en fjärdeplats i Supercar Lites.

– Jag låg trea länge och hade gärna tagit en pallplats. Efteråt sa jag därför till teamchefen Andréas Eriksson att jag ville ha revansch och bad honom fixa fram en bil åt mig till RallyX-finalen på Solvalla.

Nu är dealen klar. Oliver Eriksson kör i USA den aktuella helgen, vilket gör det möjligt för Wernersson att köra hans bil på Solvalla.

– Det ska verkligen bli roligt att köra Lites-bilen igen. Jag är förväntansfull och har som självklar målsättningen att vara med och kriga om segern, säger Wernersson som har Solvalla som en av sina verkliga favoritbanor.

– Jag har bara positiva minnen från arenan.

  • 2012 säkrade Wernersson sin första Clio Cup-titel på just Solvalla.
  • 2113 vann han dubbelt i samma klass, tog ledningen i mästerskapet och släppte sedan aldrig initiativet ifrån sig.
  • 2014 tog han sin första seger i STCC genom vinst i det andra heatet.

– Jag har kört sex race på banan, vunnit fyra av dem och blivit tvåa och femma i övriga. Solvalla är definitivt en arena som passar mig, konstaterar han.

I Renault Clio Cup ligger Wernersson tvåa bakom Henric Skoog inför deltävlingen i Stockholm. Med tre race (varav ett avgörs på Solvalla) kvar i kalendern har Skoog ett försprång på 29 poäng.

– Ambitionen är givetvis att försöka ta ikapp så många poäng som möjligt på Henric. Att vinna mästerskapet en tredje gång blir tufft med tanke på poängavståndet men vi har inte gett upp, mycket kan fortfarande hända och jag öser på för seger.

I Supercar Lites kastas Wernersson in i en het guldduell mellan Tobias Brink och Kevin Hansen. Solvalla är sista deltävling i RallyX och inför finalen delar Brink och Hansen på ledningen med 91 poäng vardera.

– Medan de har otroligt mycket att köra för kan jag åka mer avslappnat. Konkurrensen är hård och att vinna är aldrig lätt, men jag bedömer ändå mina chanser till en fullträff som goda.

Det är två intensiva tävlingsdagar som väntar Wernersson på Solvalla. Går det som han hoppas kommer han att rulla ut för test eller race vid inte mindre än nio tillfällen.

– Det kommer att bli mycket hoppande mellan bilarna, men det ska nog fungera. Jag har engagerat en person vars huvuduppgift blir att hjälpa mig med att hålla ordning på tidsschemat så jag vet var och när jag ska vara på olika ställen.