Erik Johansson avslutar STCC säsongen i förtid

Erik Johansson kommer inte att komma till start i de två avslutande STCC-tävlingar i år. Johansson och Team KIA har av kommersiella skäl kommit överens om att avbryta det samarbete som hittills under säsongen resulterat i flera fina tävlingar och en sjätte plats i STCC-mästerskapet för närvarande. Erik startade säsongen som yngste förare genom tiderna och har trots sin ringa ålder visat mognad och en snabbhet som imponerat på många. Efter att vunnit Formula Monza mästerskapet i Italien 2012, vann Erik den första upplagan av den skandinaviska serien för Formula Renault 1,6 vilket också resulterade i utmärkelsen Rydell Special Award vid
Bilsportgalan 2013. 2014 blev Erik uttagen till den prestigefyllda utbildningen vid FIA Institute Young Driver Excellence Academy.
Erik beklagar den uppkomna situationen, som beror på bortfallet av en viktig partner, men vill samtidigt tacka Tobias Johansson och Team KIA samt alla samarbetspartners och då i synnerhet Gnosjöandan.

– ”Det här är naturligtvis inget roligt besked att ge, men tyvärr är sådant här också en del av motorsporten. Jag har haft en fantastisk säsong tillsammans med Team KIA, och även om jag förstås hade velat fullfölja den kan man inte blunda för de enorma ekonomiska insatser som krävs för att tävla på den här nivån. 2015 har varit det kanske viktigaste året hittills i min karriär, och jag är förhoppningsfull inför framtiden. Jag kommer fortsätta att ha en nära relation till teamet, och jag önskar Team KIA all lycka till under resten av säsongen, avslutar Erik”