Polestar Racing byter namn till Cyan Racing

Efter försäljningen av performance-avdelningen till Volvo Cars byter Polestar Racing namn till Cyan Racing under fortsatt ägarskap av Christian Dahl.

– Vi återvänder till själva kärnan av vår passion: motorsport. Det nya namnet representerar vår cyan-blåa färg som bär ett stolt arv av svensk motorsport på banor runt om i världen, säger Christian Dahl, vd och ensamägare av Cyan Racing.

Det omdöpta Cyan Racing har varit ansvarig för Volvo Cars motorsportprogram sedan 1996 och fortsätter så som officiell motorsportpartner till Polestar, Volvo Cars prestandadivision.

Cyan Racing har sedan starten 1996 tagit 14 titlar, över 100 tävlingssegrar och fler än 220 pallplatser under tävlan i STCC, V8 Supercars, WTCC och andra mästerskap.

Prestandasektionen av racingföretaget startades 2009 och introducerade den framgångsrika Polestar-optimeringen för Volvo-bilar, följt ett år senare av den första konceptbilen i form av Volvo C30 Polestar Concept. Den bilen la grunden till företagets första produktionsbilen, Volvo S60 och V60 Polestar som lanserades 2013.

– Det har varit en fantastisk resa att utveckla prestandagrunden för Polestar. Vi kommer fortsätta ett nära samarbete med vår energi riktad 100 procent på motorsport och vi har en spännande framtid framför oss, säger Dahl.

Härnäst för teamet väntar årets näst sista STCC-tävling på Solvalla i Stockholm den 11-12:e september.

Fler nyheter om framtida motorsportplaner för Cyan Racing kommer att kommuniceras inom kort.

Mer information:

Volvo har köpt Polestar Performance AB som tillhandahåller produkter som prestandaversioner av Volvo-bilar, prestandaoptimeringar till Volvo-bilar, samt även Polestar Holding AB som äger Polestars varumärken. Volvo har inte köpt racingavdelningen på Polestar som nu heter Cyan Racing och ägs vidare av Christian Dahl. Polestar är Volvo Cars prestandadivision och Cyan Racing är den officiella motorsportpartnern till Polestar.