V8 Thunder Cars: Pulshöjning för Mattias Lindberg inför Solvalla

Efter en problemfylld inledning på säsongen kommer Mattias Lindberg till Solvalla som tvåa i V8 Thunder Cars-tabellen. Med fyra raka segrar bakom sig är han något av en favorit inför helgens tävlingar. Men under raceoverallen börjar pulsen öka.

– Jag känner mig mer nervös än vanligt, säger Mattias. Jag har plockat in så extremt mycket och det vill jag inte tappa när jag är så nära mästerskapstiteln. Jag tänkte likadant inför Falkenberg då jag hade två raka segrar, men det är bara att gasa så mycket det går.

Mattias ligger bara en poäng bakom ledande norrmannen Stein Frederic Akre och han har tolv poäng tillgodo på Alexander Graff på tredjeplatsen. Allt talar för att mästerskapet avgörs först i finalen på Ring Knutstorp den 26 september.

– Det ska mycket till om det inte gör det, säger Mattias som oroar sig mer för Graff än Akre i titelfajten.

– Graff känns mer stabil, han kommer att vara topp tre i kvalet med Akre lite längre bak. Min egen placering spelar egentligen ingen roll så länge jag är före dem båda. Tidigare var det ju segrar som betydde allt men nu är det mästerskapet som gäller.

Det har varit ett långt uppehåll sen senaste tävlingen i Falkenberg i juli och Mattias har längtat tillbaka till tävlingsbanan och Solvalla.

– Jag har kört en del simulator hemma och fystränat som jag brukar, sen ska vi till Mantorp idag och köra bort lite rattrost. Jag gillar Solvalla, så länge bilarna har funkat har jag varit snabb där och det vore extra kul att få vinna inför så många åskådare.

SM-tabell V8 Thunder Cars

1. Stein Frederic Akre 140
2. Mattias Lindberg 139
3. Alexander Graff 127
4. Andreas Ahlberg 78
5. Patric Sundel 60
6. Marcus Palnér 60
7. Freddie Magnusson 53
8. Hampus Lindkvist 46
9. Joakim Ahlberg 36
10. Erik Stillman 24

Tidsschema V8 Thunder Cars Solvalla

Fredag 11 september
14:35-14:55 V8 Thunder Car Test
18:55-19:15 V8 Thunder Car Kval

Lördag 12 september
10:25-10:40 V8 Thunder Car Heat 1
16:35-16:55 V8 Thunder Car Heat 2