Wernersson gjorde vad han måste

Andreas Wernersson har inte råd med annat än segrar om han ska komma i kapp Henric Skoog totalt. Och Wernersson gjorde vad han måste på Solvalla, han vann före Skoog.
– Jag såg till att det i alla fall finns något att köra om till Knutstorp, sa Wernersson efter segern.

Clio Cup-racet på Solvalla var härligt underhållande. Wernersson och Skoog hade en bra fajt om förstaplatsen, åtminstone i inledningen av loppet. Wernersson tog starten från pole position men tappade ledningen efter första safety car-situationen. Wernersson var dock på hugget och tog tillbaka ledningen redan varvet efter.
– Jag lyckades värma däcken bättre än Andreas och det kändes som jag var snabbare tills temperaturen jämnades ut, sa Skoog som medgav att han inte satsade järnet för att vinna.
– Klart jag försöker när jag får chansen men det är inte värt att nolla. Inte för fem öre. Jag grinar inte över att bli tvåa. Andreas vet om att han måste vinna och jag måste vara sämre än tvåa, det känns lite tryggt på något sätt, sa Skoog.

För Wernersson är inställningen en helt annan. Det är bara segrar som gäller. Men han det inte egna händer, det räcker inte att vinna dubbelt på Knutstorp om Skoog blir tvåa.
– Henke kan köra med huvudet men jag har inget att förlora. Jag går för två segrar i finalen, lite tråkigt att inte ha det i egna händer, sa Wernersson som trivs på Solvalla.
– Det är speciellt att vinna här, jag har gjort det ett par gånger tidigare. Det är mycket folk, trevlig anläggning och en fantastisk bana, sa Wernersson.

Bakom de två titelkombattanterna gjorde nykomlingen och stockholmaren Niclas Oscarsson återigen ett bra lopp och blev trea.
– Vilket race. Hemmaplan, mycket publik och många sponsorer. Det känns fantastiskt att komma på pallen här, sa han efter att ha tagit emot sin tredje pokal för året:
– Det är mitt första år i Clio Cup och jag har redan tagit tre pallplatser. Helt underbart.
Han såg ett tag ut ut att kunna utmana om ännu bättre placeringar men så blev det inte.
– Jag hade inte riktigt farten att ta mig ifatt Skoog. Men jag är så nöjd jag kan bli med resutat, sa Oscarsson.

Janne Gustafsson blev fyra, Peter Larsson femma och Axel Mörner sexa.

I junior SM – JTCC hade Julius ”Julle” Ljungdahl hade chansen att avgöra på Solvalla. Men Marcus Annervi ville annat och vann racet.
– Fruktansvärt skönt. Allt jag vill var att vara före Ljungdahl, sa en jublande glad Annervi.

Både Annervi och Ljungdahl hade ett dramatiskt race. Annervi körde ihop med Anthon Caldana coh efter det var framvagnen inte frisk på hans bil.
– Han bromsade på sig och öppnade upp och jag dök. Jag tror inte han uppfattade det, sa Annervi som hade en sned hjulinställning att brottas med. Men han lyckades hålla undan och vinna.
– Jag ville verkligen vinna. Fruktansvärt skönt, sa han och jublade.

Tvåa blev Joel Jern som var rejält trött efter racet.
– Många varv på en jobbig bana. På slutet grillade jag framdäcken väl mycket så det var väldigt halt och dessutom kom ”Julle” som ett skott och det blev stressande. Jag är rätt så nöjd med att bli tvåa, sa han.

Julius ”Julle” Ljungdahl fick kämpa stenhårt för sin tredjeplats. Han blev påkörd i starten och dessutom snurrade han på första varvet.
– Jag vet inte vad som hände faktiskt. Men-men, det var bara att ladda så hårt det gick, sa han.
Han låg tvärsist men lyckades till slut köra upp sig till tredje plats
– Så som det gick, är jag ändå faktiskt ganska nöjd. Bara jag får smälta det här, sa Ljungdahl.