Fredrik Larsson segrare i race 2 på Solvalla

Stora förändringar på bilen inför det sista STCC-racet på Solvalla gav stor utdelning för Fredrik Larsson som från tredjeplats på gridden kunde storma upp i ledningen och ta en ohotad seger. Hans tredje seger för säsongen kom efter en tuff helg på Solvalla där teamet kämpat med greppet och inställningarna.
– Jag gav Kevin (Fredriks ingenjör) helt fria händer och vi chansade en hel del men det gav utdelning, konstaterade Fredrik efteråt.

Efter att ha slutat fyra i det första heatet siktade Fredrik på seger i det andra och bilen var den här gången snabb från start. Fredrik tog över ledningen på det första varvet och kontrollerade därefter racet från start till mål. I mästerskapet kunde han rädda lite från tappet tidigare i helgen och är nu 56 poäng efter ledande Thed Björk inför finalen.
– Det var skönt att kunna knyta ihop det hela med en seger efter en ganska dålig helg. Det blev ändå ganska skapligt poängmässigt men vi är långt från ledningen. Det blir att bara gasa fullt på Knutstorp så får vi se vad som händer.

Erik Jonsson slutade åtta i det första racet men kom inte iväg från gridden i det andra och kom därmed inte till start.

I mästerskapet är Fredrik Larsson fortsatt trea, nu 56 poäng från ledningen inför finalen på Ring Knutstorp på två veckor med 75 poäng kvar att köra om.