Fortsatt växtkraft i Renault Clio Cup

Racingsäsongen 2015 är inte över, men redan nu förbereder sig många för vad som väntar nästa år. Inför den sista deltävlingen i Renault Clio Cup på Ring Knutstorp kommande veckoslut meddelar bland annat Marcus Annervi att han fortsätter i klassen 2016 och byter upp sig till nya Clio RS4.

– Ny bil och nya utmaningar. Det känns som ett naturligt steg, säger 19-åringen från Falkenberg.

Annervi kommer till Skåne som tvåa bakom ”Julle” Ljungdahl i JSM-tabellen. Den 15-årige nykomlingen från Norrtälje har en stor ledning (42 poäng), men så länge titelchansen finns där tänker inte Annervi ge upp. Hallänningen, som stortrivs på Ring Knutstorp, siktar på dubbla segrar i finalen.

Om det sedan kommer att räcka är upp till Ljungdahl. Han behöver bara ytterligare nio poäng på två race för att kunna titulera sig juniormästare.

Bland seniorerna är det något tajtare mellan förarna som gör upp om guldet. Henric Skoog har 20 poängs försprång på dubble Clio Cup-mästaren Andreas Wernersson. För den sistnämnde är det bara segrar som räknas i Skåne. Skoog kan köra mer taktiskt med mästerskapstiteln i fokus snarare än att var först över mållinjen.

Fördel Ljungdahl och Skoog inför avgörandet, men i racing kan som bekant allt hända…

– Så är det, konstaterar Göran Olsson, ansvarig för Renault Clio Cup inom STCC.

Inför bokslutet på Ring Knutstorp kan Olsson blicka tillbaka på en i flera stycken mycket lyckad säsong för klassen.

– Totalt har 20 förare deltagit, vilket är rekord för klassen sedan den introducerades i Sverige för snart fyra år sedan.

Till säsongen 2015 valde STCC, i samarbete med Renault Nordic, att ta in generation 4-modellen av Renault Clio. Clio RS4 blev snabbt en succé och totalt har tio nya bilar rullat i mästerskapet.

Den tidigare modellen blev JSM-klass, 15-20 år, i vilken sju juniorer deltagit.

Ytterligare tre bilar av den tidigare modellen har rullat i mästerskapet – men körts av förare som varit för gamla för att tävla om poäng i juniormästerskapet.

– Clio Cup har vuxit och till nästa säsong har vi förhoppningar om ännu fler bilar på gridden. Målsättningen är 15 i Clio Cup och tio i junior-SM. Förutsättningarna för att vi ska lyckas med det bedömer jag som både goda och realistiska, säger Olsson.