Marcus Annervi satsar vidare – kör nya bilen i Renault Clio Cup 2016

Marcus Annervi har bestämt sig. Det blir en fortsatt racingsatsning i Renault Clio Cup 2016. Men Annervi lämnar junior-SM och den äldre Cliomodellen. Nästa år ska 19-åingen från Falkenberg tävla mot seniorerna i nya Renault Clio RS 4.
– Ny bil och nya utmaningar. Det känns som ett naturligt steg, säger han.

Clio Cup-säsongen 2015 lider mot sitt slut. Bara finalen på Ring Knutstorp 25-26 september återstår. Inför den återfinns Annervi och Rent A Wreck Racing på en ohotad andraplats i JSM-tabellen. Upp till ledande ”Julle” Ljungdahl är det många poäng, men det finns en liten titelchans och den tänker Annervi ta.
– Vi åker till Skåne för att göra vårt absolut bästa och det vore roligt att få avsluta säsongen med två segrar på min favoritbana, säger Marcus.
Hur långt en dubbel kan räcka är upp till Ljungdahl. Han har avgörandet i egna händer och behöver bara ta ytterligare nio poäng på två race för att säkra JSM-guldet.

Av de båda titelkandidaterna inledde Annervi JSM-säsongen allra bäst. Han vann de inledande två racen i Skövde – där han till och med var trea totalt i det första heatet – och följde upp det med tre segrar och en tredjeplats i Anderstorp och två andraplatser bakom Ljungdahl på Mantorp Park.
– Vi inledde säsongen starkt, men sedan gick det käpprätt åt skogen hemma i Falkenberg, konstaterar han.
Där förlorade Annervi både ledning och initiativ, men efter det har han stretat emot bra. Med seger på såväl Kinnekulle Ring som Solvalla har han hållit liv i mästerskapet och gett sig själv en liten chans att kunna erövra titeln.

– Men även om det blir silver är jag nöjd. Vi gick in i den här säsongen med målsättningen att ta medalj i JSM och det har vi redan lyckats med.
Det är en prestation väl värd att uppmärksammas. Rent A Wreck Racing är nämligen nytt för året och förutom Annervi består teamet av tre unga mekaniker från tävlingsteknikerutbildningen vid Svalöfs gymnasium, utbildningen Marcus själv avslutade med examen i våras.
Med hjälp av Marcus pappa Stefan Olausson och hans bror Peter Olausson har den unga kvartetten inte bara drivit Annervis bil utan även Johan Carlströms Clio RS 4 under säsongen.
– Killarna har gjort ett mycket bra jobb och jag vill verkligen ha dem kvar till nästa säsong. Beroende på hur många bilar vi ska driva kan jag tänka mig att ta in ytterligare en elev från skolan.

Att Marcus Annervi kommer att återfinnas i en ny Clio 2016 är redan klart och en fortsättning med Carlström diskuteras.
– När det gäller min JSM-bil kan jag tänka mig många alternativa lösningar för kommande säsong. Att sälja den – spekulanter finns redan – är ett alternativ, att hyra ut den och fortsätta att driva den i Rent A Wreck Racing är definitivt ett annat.