Emma Svensson gör Julia Holgersson sällskap i Formel Renault 1,6

I år har Julia Holgersson varit ensam tjej i Formel Renault 1,6.
2016 får hon sällskap. Då gör Emma Svensson (bilden) entré i klassen.
– Jag har kört karting i många år och känner mig mogen för att ta nästa steg i karriären, säger 15-åringen från Forshaga.

Tjejerna blir allt fler i svensk racing på toppnivå. STCC har Emma Kimiläinen och Emelie Liljeström, V8 Thundercars Linda Johansson och i Renault Clio Cup kör Emelie Moe och Heidi Ryrlén.
När Julia Holgersson från Stockholm debuterade för PWR Junior Team i Anderstorp blev hon första tjej i Formel Renault 1,6. Nästa år får hon sällskap av Emma Svensson, som avslutade kartingkarriären tidigare i somras med att bli sjua i KF Junior-klassen i Prins Carl Philips Racing Pokal.
– En helt okey avslutning, men nu ska det bli roligt att prova något nytt. Att köra Formel Renault 1,6 har funnits med i våra planer ett tag och nu känns det som om det är rätt tid att slå till, säger Emma, vars mentor är ”bonuspappan”, racingmeriterade Thomas Johansson.
Johanssons engagemang i Emmas satsning gör att han kliver av som koordinator för klassen, en roll han haft sedan Formel Renault 1,6 introducerades i Sverige 2013.
– För Emma kommer 2016 att bli ett läroår. Fram till premiären i vår ska hon bland annat köra tester, simulator och gå förarkurs i England för att komma så väl förberedd som möjligt, säger Thomas.
2015 har Formel Renault 1,6 lockat ett 15-tal unga förare. Intresset för klassen ser ut att öka ytterligare till 2016.