Spännande final avslutar succéartad säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia

Kan Johan Kristoffersson gå obesegrad genom mästerskapet?
Ska Oscar Palm hålla undan för Jocke Mangs i kampen om andraplatsen?
Två frågor som besvaras på lördag – när Porsche Carrera Cup Scandinavia avslutas på Ring Knutstorp i Skåne.
– Vi kan blicka tillbaka på en mycket lyckad säsong och jag ser verkligen fram emot finalen, säger Thomas Johansson, sporting director för klassen. 

Med nya Porsche 911 GT3 Cup (991) har den skandinaviska Carrera Cup-serien fått ett verkligt lyft den här säsongen. Rusningen efter den nya modellen tog fart under vintern och i premiären i Skövde stod tio 991:or på gridden. Tillsammans med sju 997 GT3 Cup i Porsche Approved Cup!
– I tävlingen därpå anslöt ytterligare en 991:a och i de nästkommande två racen tillkom Robin Hansson och Philip Morin. Totalt har 21 förare kört race i mästerskapet i år. Det är självklart en utveckling som vi är mycket nöjda med och som vi tror kan få en fortsättning kommande säsong, säger Johansson och fortsätter:
– De stora startfälten och, inte minst, den publikfriande racingen som förarna bjudit på i många av säsongens heat har bidragit till att öka intresset för klassen. Extra kul är det dessutom att Carrera Cup blivit en karriärklass för unga talanger. I år har vi haft en kvartett tonåringar – Mikkel O Pedersen, Lukas Sundahl, Robin Hansson och Philip Morin – som alla varit med och placerat sig högt upp i heaten. Trea utav dem har till och med stått på pallen.

Thomas Johansson är också nöjd över att klassen i klassen, Porsche Approved Cup för 997-modellen, lockat många förare och att de med sina framgångar också tagit för sig av det massmediala intresse som bland annat toppförarna Johan Kristoffersson, Jocke Mangs och Oscar Palm skapade redan tidigt i våras.
– Fighterna om de främsta platserna i Apporoved Cup har varit lika tuffa och intressanta som de i Carrera Cup. Flera utav förarna har dessutom varit med och konkurrerat riktigt högt upp i resultatlistorna. Senast på Solvalla var Kenneth Pantzar trea på fredagens test och Anders Conradzon fyra på kvalet dagen därpå.

Kvalitén på årets upplaga av Porsche Carrera Cup har varit enormt stark. Jämte Kristoffersson, Mangs och Palm, som alla vunnit Porsche Carrera Cup tidigare i karriären, har startfältet bland annat innehållit starka förare som de ovan nämnda juniorerna, Lars-Bertil Rantzow, Snickar-Matte Karlsson och Magnus Öhman för att nämna några.
– Kanske är årets startfält det bästa någonsin i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Nivån på förarna har varit enormt hög vilket resulterat i många riktigt bra race helt i publiken smak, säger Johansson.
– Det är min och hela organisationens förhoppning och ambition att under vintern förstärka mästerskapet ytterligare till säsongen 2016. Intresset för Carrera Cup är enormt stort och redan under hösten kommer vi förhoppningsvis kunna släppa många spännande nyheter i form av nya förare och team.

Tidsschema Porsche Carrera Cup Scandinavia, Ring Knutstorp, 25-26 september
Fredag 26 september

Kl 11.40-12.10: Test
Kl 15.25-15.34: Kval

Söndag 27 september
Kl 11.00-11.20: Race 1 (19 varv)
Kl 14.40-15.00: Race 2 (19 varv)