Lagardère Sports och STCC tecknar avtal om sponsorrättigheter

Lagardère Sports, tidigare IEC in Sports, och Scandinavian Touring Car Championship, STCC, har tecknat ett 10-årigt avtal kring sponsorrättigheter. Avtalet innebär att Lagardère Sports ska sköta alla sponsor- och hospitalityrättigheter för STCC:s samtliga verksamheter i Norden.

STCC driver bland annat svenska mästerskapet i banracing med samma namn och RallyX som är det svenska mästerskapet inom rallycross, samt en rad andra racingtävlingar såsom Porsche Carrera Cup Scandinavia, Swedish GT, Renault Clio Cup och Formel Renault 1.6.

Syftet med det nya avtalet med Lagardère Sports är att dra mer nytta av det stora intresse som finns kring de olika tävlingarna för att därmed öka sponsorintäkterna.

–Vi professionaliserar nu den kommersiella delen av vår verksamhet ytterligare i och med avtalet med Lagardère Sports, vilket också kommer att vara en positiv faktor för våra partners, säger Jonas Lundin, VD på STCC. Det 10-åriga avtalet ger oss både en trygghet och långsiktighet i den här satsningen, som i slutändan även kommer att ge publiken en ännu bättre upplevelse.

Lagardère Sports är en helhetsleverantör inom sportevenemang, sponsor- och hospitalityrättigheter för en rad olika idrottsklubbar i Sverige och internationellt. I Sverige representerar Lagardère Sports sedan tidigare AIK Fotboll, Halmstad BK, Helsingborgs IF och MODO Hockey. Högprofilerade evenemang är bland andra if Stockholm Open, Skistar Swedish Open, Nordea Masters och Vattenfall World Triathlon Stockholm. Sedan januari i år är Lagardère Sports även driftoperatör av Friends Arena.

–Det känns oerhört spännande att få jobba långsiktigt med hela STCC:s verksamhet, särskilt i och med det växande intresset för banracing och rallycross i Sverige, säger Martin Håkansson, VD för Lagardère Sports Scandinavia.

 

Om STCC

STCC AB äger de kommersiella rättigheterna till racingserien STCC och rallycrosserien RallyX. Bolaget bildades 1996 och har sitt säte i Stockholm. STCC AB driver och arrangerar en av Sveriges största arena- och TV-sporter. I STCC:s evenemang avgörs, i samarbete med Svenska Bilsportförbundet, de svenska mästerskapen i klasserna STCC och V8 Thunder Cars. Clio Cup och Formel Renault 1,6 har JSM-status. Övriga supportklasser i mästerskapet är Porsche Carrera Cup Scandinavia och Swedish GT. Sedan 2014 driver STCC AB även RallyX, en rallycrosserie där klasserna Supercar och Supercar Lites har SM-status.

Om Lagardère Sports and Entertainment

Lagardère Sports and Entertainment är ett ledande sport- och underhållningsföretag med ett internationellt nätverk av experter inom sportmarknadsföring, event och arena management. Lagardère Sports and Entertainment har mer än 50 års erfarenhet och över 1 600 anställda över hela världen. I Sverige finns verksamheten under namnet Lagardère Sports, som driver sportevenemang som if Stockholm Open (ATP Stockholm), Skistar Swedish Open (ATP Båstad) och Swedish Open Women (WTA Båstad), Nordea Masters (European Tour Sweden), Helsingborg Open (Ladies European Tour), Vattenfall World Triathlon Stockholm och Velothon Stockholm. Därutöver ansvarar företaget för kommersiella rättigheter för klubbar som AIK Fotboll, Halmstad BK, Helsingborgs IF samt MODO Hockey samt agerar som driftsoperatör för Friends Arena. Företaget har drygt 120 anställda på sina kontor i Stockholm, Göteborg och Båstad.