En klar JSM-titel och mästerskapssegern inom räckhåll för Oliver Söderström

PWR Racing Team har knappt hunnit smälta succén på Solvalla innan det nu är dags för mästerskapsfinalen på Ring Knutstorp. Teamet, som för närvarande ligger tvåa i teammästerskapet, siktar på att med ytterligare pallplaceringar denna helg behålla denna placering. Utöver detta har juniorteamet chansen att ta hem mästerskapssegern i Formel Renault 1,6.
– Solvalla var ett fantastiskt evenemang, både för oss som team och STCC i stort. Att våra drygt 200 gäster fick vara med och ta del av teamets första STCC-seger känns enormt bra! Lita på att jag och teamet kommer att göra allt i vår makt för att bärga seger nummer två redan denna helg, säger Daniel Haglöf.
Emma Kimiläinen bjöd publiken på Solvalla på en riktig show. Så pass att publikhavet stundtals kunde beskrivas som kokande. Resultaten P5 och P4 var hon dock inte helt nöjd med.
– Jag körde precis så som jag vill göra under stora delar av racen på Solvalla, sen känns det lite surt att det inte räckte hela vägen fram till pallen. Men ibland är det så i racing och det gör mig knappast mindre taggad att ta min tredje pallplats och första seger för säsongen här i Skåne, säger Emma.
Teamets juniorförare, Oliver Söderström, är redan klar JSM-mästare i Formel Renault 1,6 och kör i helgen för den totala mästersskapssegern. Huvudkonkurrenten ligger efter racet på Solvalla endast en poäng före och med två race kvar att köra på Knutstorp är det oerhört tight i toppen.
– Knutstorp är min hemmabana och jag känner mig väldigt trygg här. Mitt mål har varit solklart hela säsongen och jag ser inget annat framför mig än att jag korsar mållinjen som mästerskapssegrare i sista racet, avslutar en fokuserad Oliver.