WestCoast Racing jagar bra säsongsavslutning på Knutstorp

Idag inleds årets sista STCC-helg med helgens STCC-final på Ring Knutstorp utanför Helsingborg. WestCoast Racing är på plats för att få till en bra avslutning på årets säsong. Med Fredrik Larsson har man återigen varit med i kampen om titeln och med 75 poäng kvar att köra om är Fredrik på tredjeplats 56 poäng bakom förstaplatsen och 33 poäng från andraplatsen.
– Självklart är avstånden lite stora men ett realistiskt mål är att försöka ta silvret och det viktiga är att göra en väldigt bra säsongsavslutning, säger Fredrik. Kvalet blir superviktigt och målet är att börja med att ta pole position och försöka sätta lite press. Racen blir lite vad de blir men hela teamet kommer att göra sitt bästa och så ser vi vilken valör det blir på medaljen efter det.

Erik Jonsson hoppas också på en bra avslutning för egen del efter en besvärlig säsong. Han ligger elva totalt i tabellen och har 12 poäng upp till tiondeplatsen i mästerskapet.
– Jag hoppas verkligen på en bra avslutning, säger Erik. Det har varit en tuff säsong, materialet har inte riktigt varit med mig och det har varit mycket stolpe ut med motorproblem och nu senast växellådan men det har inte varit något som gått att förutse. Jag vill visa vad jag kan och tror Knutstorp kan ge mig den möjligheten. Målet är att gå vidare till Q2 och en topp 6-placering i race vore en bra avslutning.

Som vanligt inleds det hela med träning och kval på fredagen följt av de två racen på lördag.

Tidsschema – STCC-finalen Ring Knutstorp 

Fredag 25/9:
10:20 – Test 1
13:10 – Test 2
16:00 – Q1
16:20 – Q2

Lördag 26/9
12:30 – Race 1
15:20 – Race 2