​Fördel Lindberg efter seger i Heat 1

Mattias Lindberg ledde från start till mål i det första av dagens två heat på Ring Knutstorp som ska avgöra titelfajten i årets V8 Thunder Cars. Lindberg tog med sin seger över ledningen i mästerskapet från Alexander Graff. Men det var ingen enkel seger för Lindberg som pressade hårt av Graff genom hela loppet.

– Jag hade gärna velat att det hade varit lite lugnare, säger Lindberg. Jag försökte öppna upp en lucka men jag kunde inte hålla den. Jag trivdes inte riktigt med bilen men det var skitbra att vinna, det var det jag behövde göra. Det är bara att köra likadant i nästa heat och förhoppningsvis går bilen bättre då.

Alexander Graff fick inte den start på dagen som han behövde, bokstavligen. Han gjorde en dålig start och fick kämpa hårt för att inte tappa andraplatsen till Andreas Ahlberg genom första kurvan. Och i omstarten några varv senare, föranledd av ett par avåkningar, hängde Graff inte heller med.

– Jag spann bort mig i starten, och i omstarten ryckte Lindberg lite tidigare än vad jag trodde att han skulle göra så jag blev lite lurad där, säger Graff. Det var lite synd, annars hade jag kunnat vara med lite tidigare och utmanat. Jag körde ifatt honom och sen låg jag sköt honom framför mig i ett par varv men det blir lätt en nackdel och man tappar igen… Men jag är nöjd med andraplatsen.

Nu måste Graff komma före Lindberg i mål och helst ta hem segern i det andra heatet om han ska kunna vinna titeln – och han vet hur segerreceptet ska se ut.

– Ta starten och rycka ifrån. Hur svårt ska det vara?

Två av de fyra förare som hade chansen att slåss om SM-titeln i V8 Thunder Cars föll bort ur striden redan i det första heatet. Norrmannen Stein Frederic Akre tvingades bryta redan på det andra varvet, Andreas Ahlberg som blev trea i heatet förlorade chansen att ta hem guldet men närmade sig Akre i striden om bronset. Det skiljer bara fyra poäng till Akres fördel inför det andra heatet.

– Jag trodde ett tag i mitten på racet att jag skulle kunna gå ikapp Lindberg och Graff och slåss om segern men fästet försvann, säger Ahlberg. Jag tog in på bronsplatsen, det var 19 poäng som skiljde inför den här helgen, nu är det bara fyra. Det känns riktigt bra.

Det andra och helt avgörande heatet av årets V8 Thunder Cars-säsong körs 13:40 och kan följas direkt på SVT Play eller via live-timing på http://www.motorsport-events.se/racemonstcc1/#


Resultat Heat 1

1. Mattias Lindberg, Memphis Racing, 1:01.194
2. Alexander Graff, Memphis Racing, +0.585
3. Andreas Ahlberg, Micke Kågered Racing, +5.209
4. Hampus Lindkvist, —, +5.575
5. Marcus Palnér, Palnér&Co, +7.988
6. Toni Lähteenmäki, —, +9.532
7. Joakim Ahlberg, BDS, +14.759
8. Patric Sundel, Bryntesson Motorsport, +15.527
9. Fredric Magnusson, Memphis Racing, +17.133
10. Christoffer Bergström, —, +24.574
11. Linda Johansson, J:Son Motorsport, +29.656
12. Toni Persic, —, +50.389
13. Jonas Lundberg, —, +51.660
14. Erik Stillman, Bryntesson Motorsport, +2 Laps

DNF. Peter Möller, —, DNF
DNF. Jonas Fors, Jonas Fors.com, DNF
DNF. Stein Frederic Akre, —, DNF

SM-tabell V8 Thunder Cars

  1. Mattias Lindberg 187
  2. Alexander Graff 183
  3. Stein Frederic Akre 142
  4. Andreas Ahlberg 138
  5. Marcus Palnér 97
  6. Joakim Ahlberg 75
  7. Patric Sundel 68
  8. Hampus Lindkvist 66
  9. Freddie Magnusson 65
  10. Erik Stillman 25