Julius ”Julle” Ljungdahl svensk juniormästare i banracing

Julius ”Julle” blev trea i första heatet i JTCC (JSM). Tredjeplatsen räckte för att han skulle säkra SM-guldet i sin debutsäsong i Renault-klassen.
– Vad hände där? Fantastiskt. Helt sjuk, sa Ljungdahl.

”Julle” Ljungdahl hade allt i egna händer inför finalelgens första heat. Skulle han komma i mål som sämst femma skulle guldet vara klart. Och han medger att det var spänt inför starten.
– Man ser det som kan gå fel. Men det var bara försöka ta det lugnt och göra det man ska göra, sa han.
Ljungdahl har haft en fantastisk säsong och han stod på pallen i alla race utom det sista.
– Marcus (Annervi) har gjort ett jättejobb och att lyckas hålla honom bakom sig har varit tufft. Men vi har haft vinden med oss och han har haft lite motgångar, det har gått vägen. Så jäkla kul, sa han.

Ljungdahl låg på en stabil tredjeplats i första racet, en position som skulle säkra totalsegern. Men han hade en fajt med Ottor Tjäder och låg ett tag tvåa.
– Jag låg bakom och avvaktade. Han gjorde ett misstag och då tog jag chansen. Han kom tillbaka och gjorde en attack och då fick han åka. Det var ingen idé att fajtas, hellre ett SM-guld än en andraplats, sa en jublande glad Ljungdahl.
I andra heatet bröt Ljungdahl.

Marcus Annervi vann båda heaten och blev totaltvåa.
— En rätt okej säsong. Typiskt att jag tappade mästerskapet på hemmaplan i Falkenberg men vi hänger inte läpp för det. ”Julle” har gjort en jäkla bra säsong. Vi fullföljde planen att vinna båda racen. En titel är en titel men det känns ändå som en seger att ha vunnit flest lopp under säsongen, sa Annervi.

Trea totalt blev Anthon Caldana efter en fin andraplats i avslutningsheatet.
— Jag är rätt så nöjd med säsongen, sa han.

Fyra blev Joel Jern (deltog inte i finalen) och femma Otto Tjäder.