Kartingungdomar imponerade i Renault-test i Karlskoga

Årets pristagare i Prins Carl Philips Racing Pokal samlades under tisdagen på Karlskoga Motorstadion. Totalt medverkade tio ungdomar varav de äldsta fick möjlighet att prova på såväl Clio Cup- som Formel Renault 1,6-bil.
De yngre, från Junior 60-klassen, gick inte lottlösa. De fick bland annat åka med Prins Carl Philip Bernadotte runt banan. Senare i höst ska de dessutom få testa KF3 i Lidköping.

Ett lite kylslaget Karlskoga Motorstadion tog emot pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal. En efter en fick de möjlighet att provköra Clio Cup och Formel Renault.
– Jag var med på motsvarande event för två år sedan, men det här var första gången jag fick möjlighet att testa den nya Clion, sa 16-årige Philip Hall från KS Klippan och tillade:
– Men det är formelbilen jag är mest intresserad av. Ambitionen är att kunna köra just Formel Renault 1,6 kommande säsong.
Hall kör KZ2, precis som Freddie Carlsson, 21 år, från Åmåls MK.
– Jag har kört karting sedan jag var sju år och visst vore del kul att kunna ta nästa steg i karriären. Kan jag hitta sponsorer är det Clio Cup som är aktuellt för min del i sådana fall, sa Carlsson, som gjorde sin andra raka test som pristagare i Prins Carl Philips Racing Pokal.
14-årige Simon Ohlin från Kristianstads KK var en av pristagarna i KF3-klassen som gjort resan till det östra hörnet av Värmland. Även han var nöjd med dagen.
– Hur kul som helst. Jag litade mer på bilen för varje varv och självklart är det här en klass jag skulle kunna tänka mig nästa år, sa han sedan han fullbordat fem varv i den Formel Renault 1,6 som stod till pristagarnas förfogande.

I december månad väntar nästa uppdrag för pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal. Då är nämligen samtliga inbjudna till Bosön där det bland annat kommer att få prova Svenska Bilsportförbundets nya racingsimulator.

Prins Carl Philips Racing Pokal arrangeras av Prins Carl Philip Bernadotte i samarbete med STCC, Svenska Bilsportförbundet, Kungliga Automobilklubben, Renault Nordic, CTEK och ProConsulting.

Pristagarna som testade i Karlskoga var
Dino Beganovic, 11 år, Linköpings MS (Junior 60)
Gabriel Nord, 12 år, Jönköpings KC (Junior 60)
Viktor Andersson, 12 år, Åtvidabergs MK (Junior 60)
Simon Ohlin, 14 år, Kristianstads KK (KF3)
Isac Blomqvist, 14 år, Rasbo MK (KF3)
David Bergqvist, 15 år, Wäxjö MS (KF3)
Freddie Carlsson, 21 år, Åmåls MK (KZ2)
Philip Hall, 16 år, KS Klippan (KZ2)
Emil Skärås, 17 år, SMK Västerås (KZ2)

Förhindrad att delta på grund av testkörning i Italien var Viktor Gustavsson, 11 år, Kristianstads KK (Junior 60).

Inbjuden var dessutom Alfred Nilsson, 14 år, från Tomelilla. Han var en av fjolårets pristagare i Junior 60, men kunde inte medverka på testen då och fick därför chansen tillsammans med årets pristagare.
Med bland kartingungdomarna i Karlskoga var även 16-åriga My Lind från Säter, som kör Rotax Max Junior och som kraschade våldsamt i sommarens upplaga av Prins Carl Philips Racing Pokal.