Lyckat KF Junior-test för de yngsta pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal

I söndagens var det testdag för de yngsta pristagarna i årets upplaga av Prins Carl Philips Racing Pokal. I fint höstväder var kvartetten Dino Beganovic, Gabriel Nord, Victor Gustavsson och Viktor Andersson tillbaka på Lidköpings Motorstadion där Prins Carl Philips Racing Pokal avgjordes i somras. Då körde de Junior 60. Nu testade de betydligt motorstarkare KF Junior.

När pristagarna i Prins Carl Philips Racing Pokal samlades i Karlskoga för en månad sedan fick den unga J60-kvaretten åka med Prins Carl Philip, fotograferas tillsammans med de andra pristagarna samt klämma och känna på Clio Cup- och Formel Renault-bilar. Av åldersskäl fick de inte köra själva.
Det fick de däremot i Lidköping i söndags. Under testdagen, som bland annat arrangerades i samarbete med Lidköpings Karting Klubb och Ward Racing, fick alla möjlighet att köra KF Junior.
12-åringarna Gabriel Nord och Viktor Andersson, som tar steget till KF Junior kommande säsong, hade med sig egna kartar. Dino Baganovic och Victor Gustavsson fick provköra dessa, men testade även den kart som Rickard Hall från Ward Racing fanns på plats med.
Medverkade på testen gjorde dessutom Thomas Johansson, promotor för Prins Carl Philips Racing Pokal.
För Gustavsson och Beganovic var det debut i klassen. Nord och Andersson hade testat lite innan. Samtliga var ganska överens när de skulle summera sina intryck av KF Junior-karten.
– Större, snabbare och bättre acceleration, konstaterade samtliga.
Att det dessutom var roligt framgick med all önskvärd tydlighet.
Leendena var många och breda.

Prins Carl Philips Racing Pokal instiftades på Prins Carl Philips initiativ 2013 och syftar till att hjälpa unga kartingtalanger vidare i racingkarriären. Sedan debutsäsongen har tävlingen avgjorts årligen i samband med Lidköping Open på Lidköpings Motorstadion. Prins Carl Philips Racing Pokal avgörs i klasserna Junior 60, KF Junior och KZ2.
Prins Carl Philips Racing Pokal genomförs i samarbete med STCC AB, Svenska Bilsportförbundet, Kungliga Automobilklubben, Renault Nordic, Lidköpings KK och CTEK.

1