Dubbla klassegrar för Öhman i Middle East-premiären

Magnus Öhman övertygade i premiären för Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. På Bahrain International Circuit vann han bronsdivisionen i båda racen och fick en flygande start på vintersäsongen.

– En lyckad inledning på mästerskapet. Det kändes riktigt bra, medgav Öhman vars förberedelser stördes av en resväska på vift.
– På grund av strulet med bagaget missade jag första träningsdagen, men tack vara att jag tävlade i Tyskland för en månad sedan kom jag in i körningen ganska snabbt.
Öhman bevisade det genom att vara snabbast i sin klass i både kval och race.
– Första kvalet var riktigt bra. Till det andra hade såväl GP2- som GP3-bilarna varit ute och gjort banan riktigt hal. Då gick jag ut på ett nytt set däck vilket var ett misstag. Jag hade ingen större glädje av dem med tanke på underlaget.
Öhman blev tionde man i båda heaten. Han var mest nöjd med det andra, som avgjordes i elbelysning efter mörkrets inbrott. Detta trots att han krokade i en konkurrent och snurrade.
– Men jag hade bra fart i racet och var till och var till och med snabbare än någon av förarna som kör i silverklassen. Jag hoppas kunna konkurrera med dem även i kommande race och har jag en riktigt bra dag tror jag dessutom att jag kan komma riktigt högt upp totalt i något race.
Nästa deltävling i GT3 Cup Challenge Middle East avgörs i Saudi Arabien. Den väljer Öhman att stå över av politiska skäl.
– Men förhoppningsvis kommer inte det ha någon betydelse när mästerskapet ska summeras eftersom vi får räkna bort vår sämsta deltävling, berättar han.