Fullmatad STCC-säsong väntar racingeliten 2016

Nu är kalendern för STCC 2016 klar. Svensk racings kungaklass kommer att omfatta sju deltävlingar med start i Skövde 1 maj.
– Vi ser fram emot en ny spännande säsong och är mycket nöjda med den kalender vi jobbat fram tillsammans med team, klubbar, banägare och andra samarbetspartners, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Banorna blir desamma som 2015 och efter premiären i Skövde, där även årets första deltävling avgjordes, väntar i tur och ordning Mantorp Park, Anderstorp, Falkenberg, Karlskoga, Solvalla och Ring Knutstorp.
– Precis som i år blir Mantorp en kvällstävling. Av övriga kommer tre att samköras med vårt rallycrossmästerskap RallyX. Det handlar om Skövde, Solvalla och finalen på Ring Knutstorp i Skåne, berättar Lundin.

Nytt för året är att några av deltävlingarna i STCC inte kommer att avgöras som brukligt fredag-lördag. I Skövde, Anderstorp, Falkenberg och Karlskoga blir tävlingsdagarna lördag-söndag.

Intresset för STCC 2016 är stort.
– Alla team som var med i år kommer att köra även 2016. Utöver det har vi långtgående diskussioner med både nya team och nya bilmärken, säger Lundin som redan nu kan lova att publiken kommer att få se fler bilar i mästerskapet den kommande säsongen än 2015.

STCC 2016

1 maj: Skövde (RallyX)

26 maj: Mantorp, kvällsrace

19 juni: Anderstorp

10 juli: Falkenberg

14 augusti: Karlskoga

3 september: Solvalla (RallyX)

24 september: Knutstorp (RallyX)

RallyX Nordic 2016

1 maj: Skövde (STCC)

4 juni: Arvika

28 juli: Strängnäs

3 september: Solvalla (STCC)

24 september: Knutstorp (STCC)

8 oktober: Norge

RallyX On Ice 2016

31 januari: Piteå

26 februari: Sälen

4 mars: Trysil

11 mars: Åre