Sju deltävlingar och stora startfält i Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016

Nu är den klar – tävlingskalendern för Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016.
Sju deltävlingar, alla tillsammans med STCC, står på programmet och vid två tillfällen kommer klassen samköras med Porsche GT3 Cup Challenge.
– Det kommer att innebära startfält på ett 30-tal bilar. Förhoppningsvis blir det ännu fler, säger en entusiastisk Thomas Johansson, sporting director.

2015 var Porsche Carrera Cup Scandinavia störst sett till antalet bilar i STCC-paketet. Med nya generationen 911 GT3 Cup (991) fick klassen ett efterlängtat lyft. Totalt deltog 21 förare i mästerskapet och Carrera Cup blev både en klass för mästare och ungdomar. Tre tidigare mästare, Jocke Mangs, Johan Kristoffersson och Oscar Palm, kom till start liksom en kvartett vassa tonåringar.

Nu står en ny säsong för dörren och precis som 2015 kommer Porsche Carrera Cup att vara en av flera supportklasser till svensk racing kungaklass, STCC.
– Samtliga våra tävlingar kommer att avgöras med STCC och kalendern ser riktigt bra ut med bland annat premiär i Skövde, kvällsrace på Mantorp Park och alltid lika intressanta och uppskattade Solvalla, säger Thomas Johansson.
Nytt för året är att merparten av deltävlingarna kommer att avgöras på söndagar. Det gäller Skövde, Anderstorp, Falkenberg och Karlskoga. Tävlingen på Mantorp Park körs en torsdagskväll och på Solvalla och Ring Knutstorp är lördag racedag.

Nyfikenheten på Porsche Carrera Cup Scandinavia är fortsatt stor och årets succé kommer med största säkerhet att locka ännu fler förare till klassen 2016. Flera nya team, både i Sverige och i övriga nordiska länder, har redan visat intresse.
Porsche Sverige får hem ytterligare sex nya 991 GT3 Cup och Johansson räknar med att få se samtliga på banorna i sommar.
– Vi upplever ett enormt intresse för Porsche Carrera Cup just nu vilket också gör att vi tror mycket på våra klasser för de lite äldre tävlingsbilarna av 911-modellen. Precis som i år kommer Porsche Approved Cup att vara en del av Carrera Cup 2016 och dessutom gör vi en rejäl satsning på GT3 Cup Challenge.
2015 avgjordes hela GT3 Cup Challenge i två race i Falkenberg. I år kommer kalendern att omfatta fyra deltävlingar och totalt åtta heat.
– GT3 Cup Challenge inleder sitt mästerskap på Rudskogen i Norge den 21 maj och avslutar det tillsammans med Swedish GT på Ring Knutstorp i september. Däremellan kommer GT3 Cup Challenge att tävla tillsammans med Porsche Carrera Cup i såväl Anderstorp som Falkenberg. Klasserna kommer att kvala separat, men köra racen tillsammans vilket kanske innebär att vi kommer att kunna bjuda publiken på ett 30-tal bilar eller fler. Det kan bli hur häftigt som helst, säger Johansson.

Kalendern för de båda klasserna har dessutom synkats med den för Swedish GT, sportvagnsklassen där Porsche-bilarna kan delta. Kalendern för Swedish GT kommer att offentliggöras inom kort.
– Ytterligare detaljer om Porsche Carrera Cup Scandinavia, Porsche GT3 Cup Challenge och Swedish GT kommer vi dessutom att presentera i samband med Bilsportgalan i Karlstad den 23 januari. Då kommer dessutom priserna för 2015 års säsong att delas ut.

Porsche Carrera Cup Scandinavia 2016
1 maj: Skövde (STCC)
26 maj: Mantorp, kvällsrace (STCC)
19 juni: Anderstorp (STCC)
10 juli: Falkenberg (STCC)
14 augusti: Karlskoga (STCC)
3 september: Solvalla (STCC)
24 september: Knutstorp (STCC)

Porsche GT3 Cup Challenge 2016
21 maj: Rudskogen, Norge
19 juni: Anderstorp (Carrera Cup)
14 augusti: Karlskoga (Carrera Cup)
TBA: Ring Knutstorp (Swedish GT)