Så kör Renault Clio Cup 2016

Nu är kalendern för Renault Clio Cup 2016 klar. Den populära supportklassen i STCC-paketet kommer att omfatta sju deltävlingar och 14 tuffa race den kommande säsongen.

Sex av årets tävlingar avgörs tillsammans med STCC. Den sjunde körs i Alastaro, Finland. Säsongen inleds i Skövde i månadsskiftet april-maj och avslutas på Ring Knutstorp i Skåne 23-24 september. Däremellan tävlar Clio Cup på Mantorp Park, i Anderstorp, Falkenberg, Alastaro samt på Solvalla i Stockholm.

Premiäråret 2012 deltog 14 förare i Renault Clio Cup. I år rullade 20 bilar i mästerskapet. Kommande säsong tror ledningen för STCC på en fortsatt utveckling för klassen. Fjolårets dominanter, mästaren Henric Skoog och Andreas Wernersson, lämnar visserligen för andra uppdrag, men nya förare är på väg in för att komplettera en redan stark laguppställning.
2016 kommer startfältet dessutom att innehålla förare från Finland. En bil är nämligen såld till team Finndrive som med stor framgång deltagit i Formel Renault 1,6 de senaste säsongerna. Vilken förare som ska köra Clion har ännu inte offentliggjorts.

Det är också Finndrives engagemang i STCC:s supportklasser som gör att ledningen för STCC valt att lägga en av deltävlingarna i Finland. 26-27 augusti tävlar såväl Renault Clio Cup som nya Formula STCC Nordic i Alastaro.

STCC AB driver Renault Clio Cup i samarbete med bland annat Svenska Bilsportförbundet och mycket talar för att 2016 års upplaga av junior-SM, där förarna tävlar i generation 3-modellen av Renault Clio, också kommer att bli stark. Regerande juniormästare är Julius ”Julle” Ljungdahl.

I samband med Bilsportgalan i Karlstad den 23 januari kommer ledningen för Renault Clio Cup att presentera ytterligare detaljer om mästerskapet 2016. På Bilsportgalan ska dessutom priserna för 2015 års säsong att delas ut.

Renault Clio Cup/Junior-SM 2016
30 april-1 maj: Skövde (STCC)
26 maj: Mantorp, kvällsrace (STCC)
18-19 juni: Anderstorp (STCC)
9-10 juli: Falkenberg (STCC)
26-27 augusti: Alastaro, Finland
2-3 september: Solvalla (STCC)
23-24 september: Knutstorp (STCC)