GT-succé för PFI Racing och krasch för Primus Racing i Dubai

24-timmars i Dubai är en traditionsenlig start på GT-säsongen i världen. För de svenska deltagarna så blev det ett race med både framgångar och motgångar. Från Sverige fanns PFI racing och Primus Racing på plats som team och på förarsidan så var även Fredrik Lestrup, Fredrik Nordström, Simon Larsson och Mikkel O Pedersen på plats för det tuffa äventyret.

För PFI racing så slutade Dubai 24h i en stor succé teamet med Patric Skoog, Henric Skoog, Gustav Bard, Erik Behrens och Kenneth Pantzar slutade på en total 20:e plats i det 98 bilar starka startfältet. Teamet blev även sexa i sin klass där de var den en Porsche 997 bilen bland de nyare och snabbare 991:orna.

Den svenska succén slutade dock inte vid PFI-racing då Team Besaplast med Fredrik Lestrup bakom ratten till sist lyckades vinna sin klass efter en strulig tävling. Det var ovisst in i det sista men efter målgång kunde det till konstateras att Lestrup och teamet segrat i klassen med en väldigt liten marginal.

För Primus Racing blev dock lyckan kortvarig då teamet under natten var inblandade i racets mest allvarliga olycka. Teamets förare Thomas Martinsson togs till sjukhus där det konstaterades ett antal brutna revben och ett brutet nyckelben. Thomas blev påkörd av en av fältets snabbare GT3-bilar och teamet bakom GT3-bilen som körde på Thomas är nu avstängda i nästkommande race i 24h-serien.

Vi önskar ett stort grattis till PFI-racing och Fredrik Lestrup men även ett stort krya på dig till Thomas Martinsson, vi hoppas se Thomas tillbaka på banorna inom en snar framtid igen!

Resultat för svensk-anknytningarna i Dubai

P.20 PFI Racing (Patric Skoog, Henric Skoog, Gustav Bard, Erik Behrens, Kenneth Pantzar)

P.38 Team Besaplast (Fredrik Lestrup)

P.44 Porsche 991 (Fredrik Nordström)

P.70 Seat Supercopa (Simon Larsson)

P.79 MRS-GT racing (Mikkel O Pedersen)

P.91 Primus Racing (Thomas Martinsson, Marcus Fluch, Magnus Holmström, Johan Rosén, Peter Larsen)