Philip Hall och Hugo Nerman – WestCoast Racings nya formelbilsförare

WestCoast Racing och Ward Racings gemensamma satsning  – Ward WestCoast Racing Junior Team – på Formel Renault, för 2016 Formula STCC Nordic, har nu de två förarna klara som debuterar i formelbilssatsningen. Philip Hall och Hugo Nerman, båda från go-kartleden och tidigare tävlandes för Ward Racing i go-kart tar 2016 klivet upp till formelbilsracing och blir teamets två första Formel Renault-förare.

Båda förarna har framgångsrika go-kart säsonger bakom sig och är nu redo för nästa steg i karriären och en stor utmaning. Dick Jönsson Wigroth är nöjd med satsningens två första förare.
– Jag tycker att vi i Hugo och Philip har hittat precis den typen av förare vi gör den här satsningen för, säger Dick. Båda är lovande unga talanger från go-kart som nu får en chans att ta nästa kliv i sina tävlingskarriärer och jag är väldigt glad att vi tillsammans med Ward Racing, Hugo och Philip har fått ihop detta. Vi har redan gjort några tester tillsammans och är imponerade av vad vi sett och nu ser vi fram emot att påbörja försäsongsprogrammet inför årets säsong.

Philip Hall:
– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, och det fanns inte på kartan när jag började tävla att jag skulle kunna få den här möjligheten. Jag har haft stor hjälp av min familj och mina samarbetspartners för att det här ska bli möjligt och det känns riktigt kul att tack vare satsningen som Ward Racing och WestCoast Racing gör få en chans i ett så välkänt och bra team. Den stora utmaningen för mig som förare blir att lära mig hantera downforce och lita på att det finns mer grepp desto fortare det går. Jag har testat lite formelbil i samband med Prins Carl-Phlip Trophy och även den nya bilen.  Det kommer bli en stor omställning men jag kan inte vänta på att det ska starta och skulle helst vilja börja med testerna i morgon.

Hugo Nerman:
– Det här blir väldigt spännande och det är en riktigt rolig möjlighet för mig. Det känns också spännande att få vara med i den här nya satsningen från WestCoast Racing och jag har längtat hela hösten och vintern på att det skulle bli klart. Jag har testat lite formelbil i samband med Prins Carl Philip Trophy och det fick mig verkligen att vilja ta steget till formelbil vilket inte hade varit möjligt att göra utan ett stort stöd och hjälp från alla samarbetspartners som står bakom mig. Det blir en stor utmaning, bilen är snabbare och större och jag behöver lära mig en ny körteknik så jag kan knappt vänta på att testerna ska komma igång.