Lundqvist och Svensson i gemensam satsning i Formula STCC Nordic

Nu presenterar LL Motorsport Junior Team sin satsning för 2016. Teamet med bas i Stockholm kommer att driva två bilar i Formula STCC Nordic, supportklass till STCC.

Förare blir titelkandidaten, stockholmaren Linus Lundqvist, 16 år och 15-åriga formelbilsdebutanten Emma Svensson från Forshaga i Värmland.

– Vi siktar på dubbla titlar för Linus och har som mål att Emma ska bli bästa tjej i klassen och förhoppningsvis stå på pallen innan säsongen är över, berättar teamchefen Benny Hanner.

Linus Lundqvist formelbilsdebuterade för Team Tidö med imponerande facit 2015. Bland annat blev han tvåa i junior-SM och fyra totalt i Formel Renault 1,6.

– En mycket lyckad säsong. Det gick över förväntan, konstaterar Benny Hanner, som också är Linus styvpappa.

I år kommer den talangfulle och målmedvetne stockholmaren att driva sin satsning vidare i egen regi. I LL Motorsport Junior Team.

– Vi är glada och tacksamma över den chans Linus fick hos Team Tidö, men i år väljer vi att stå på egna ben.

Ambitionsnivån är hög. Linus vill ta över efter Oliver Söderström på tronen i svensk racings enda formelbilsklass på elitnivå, som i år bytt namn till Formula STCC Nordic. Lundqvist och LL Motorsport Junior Team vill segra både totalt och i JSM.

– Ett hög men realistisk målsättning med tanke på mina resultat 2015 och det jag lärde mig under mitt debutår, säger Linus.

I fjol var Linus Lundqvist ensam formelbilsförare i sitt team. I år får han sällskap av Emma Svensson, som liksom Linus lagt grunden till sin motorsportkarriär inom kartingen.

– Jag har kört karting i många år och nu ska det bli roligt att prova något nytt. Att tävla i Formula STCC Nordic har funnits med i våra planer ett tag och att få möjlighet att representera LL Motorsport och dra nytta av Linus erfarenheter från 2015 känns bra, säger Emma, som har tidigare racerföraren Thomas Johansson som bonuspappa och mentor.

Emma drömmer självklart om att få kliva upp på pallen under någon av de sju deltävlingarna, men i första hand ser hon 2016 som ett läroår.

– Mycket blir nytt och bland annat måste jag vänja mig vid bilen, som är större, starkare och går fortare än en kart, säger hon.