Wärnelöv har ett guldprojekt på gång

Till vardags jobbar han som projektledare på Markenvard Media i Malmö.
Häftigaste satsningen med ett bestämt mål driver han emellertid på sin fritid.
I år har Albin Wärnelöv ett riktigt guldprojekt på gång i Renault Clio Cup.

För två år sedan gjorde Experion Racing Team och Albin Wärnelöv entré i Clio Cup. Helt utan tidigare erfarenhet av racing blev det en mycket imponerande femteplats i mästerskapet.
I fjol, i den nya generationen Clio Cup-bil, tog Albin och teamet nästa steg. Efter sex pallplatser blev det brons bakom dominanterna Henric Skoog och Andreas Wernersson. Nu känner han sig mogen för nästa steg.
– Vi siktar alltid på att bli bättre. Därför satsar vi på guld 2016, för en tvåa kommer ju ingen ihåg, säger Albin och ler.

Någon enkel resa mot titeln räknar han emellertid inte att det blir. Långt därifrån. Wärnelöv är ödmjuk inför uppgiften och konstaterar:
– Det kommer att bli tufft och svårt. Konkurrensen i klassen ser ut att bli hård.
Några av fjolårets främsta lämnar visserligen för andra uppdrag, men samtidigt talar mycket för att åtminstone en förare med tidigare erfarenhet – och pallplatser i klassen – återvänder. Andra nykomlingar kan också blanda sig i toppstriden, liksom flera av 2015 års förare.
– Mycket talar väl för att årets upplaga av Clio Cup får en jämnare och bredare topp än 2015, säger Wärnelöv, som inte utesluter att han, jämte serien här hemma, dessutom kommer att göra något eller några inhopp i Clio Cup Central Europa under säsongen.
– Vi var på gång att köra Hockenheim redan i fjol, men för att vara med i finalen skulle man ha åtminstone en tidigare start i mästerskapet. Därför fick vi skjuta upp vår debut i den serien till i år i stället.

Wärnelöv och Experion Racing Team – med pappa Johnny som teamchef och Albins bror Johan som huvudmekaniker – ser fram emot säsongen 2016 och tycker seriens upplägg verkar bra: sex av sju deltävlingar tillsammans med STCC och en i Alastaro, Finland.

Det är guld, och första Clio Cup-seger, som hägrar för 3xWärnelöv den här säsongen. Då blir det nya hyllningar för Albin på nästa Bilsportgala.
– Det ser jag fram emot. Det var en riktigt skön känsla att kliva upp på scenen och ta emot priset på Karlstad CCC i lördags. Då mådde jag bra.