Wernersson jobbar för STCC-comeback i en BMW

Andreas Wernersson vill tillbaka till STCC. Tiden är knapp, men jakten intensiv på de pengar som ska kunna garantera honom en plats i premiären i Skövde.

– Jag drömmer om att få köra STCC på hemmaplan och hoppas verkligen på en start den 1 maj, säger den 21-årige västgöten.

För två år sedan körde Andreas Wernersson STCC för Team Kia. Efter en tuff inledning på mästerskapet gjorde han succé med en trio pallplatser i de tre sista deltävlingarna. Bland annat vann han det första av tvåa race på Solvalla inför storpublik.

Någon fortsättning i svensk racing kungaklass blev det inte i fjol. Wernersson hittade inte finansiering för en full säsong och valde därför Renault Clio Cup, klassen i vilken han blev mästare både 2012 och 2013. Han blev tvåa bakom Henric Skoog, men vann fler segrar än mästaren – nio mot sju.

Sin snabba Renault Clio har Wernersson sålt till Linda Johansson. Han hoppas kunna ersätta den med en BMW från West Coast Racing.

– Det är väl egentligen ingen hemlighet att jag för en dialog med teamchefen Dick Jönsson Wigroth om att hyra en av de BMW-bilar WCR tävlade med i fjol och driva den i egen regi, säger Wernersson.

Pengar till hyran har han, men inte till driften. Ännu.

– Jag hoppas såklart att det ska lösa sig, men för tillfället går det lite tungt, medger han.

Samtidigt som han låter bekymrad har Andreas långt ifrån gett upp.

– Än finns det tid att hitta en lösning och jag längtar verkligen efter att få tävla i STCC igen. I en BMW från WRC tror jag dessutom att jag skulle ha stora möjligheter att vara med och konkurrera i toppen.