Svensk Porsche-duo i tidig säsongsstart

Racingsäsongen 2016 har börjat. Åtminstone för Robin Hansson och Philip Morin. Den 6-7 mars deltog nämligen båda i det test av nya regndäcket P2L som Michelin arrangerade på franska Paul Ricard.
– Skönt att bli varm i kläderna igen, konstaterade Hansson, som fick många varv i kroppen på den tidigare Formel 1-banan.

De senaste dagarnas snöoväder i stora delar av Sverige gör att racingsäsongen här hemma fortfarande känns ganska avlägsen. Därför var det extra skönt för Hansson och Morin att få komma i bilarna och sträcka ut lite på Paul Ricard. Däcktesten var ett perfekt tillfälle för båda att inleda nedräkningen för premiären i Porsche Carrera Cup Scandinavia i Skövde 30 april-1 maj.
– Jag har kört simulator nästan dagligen under vintern och kände mig därför ganska väl förberedd. Känslan i simulatorn är så bra att det nästan känns som att köra på riktigt, berättar Hansson.
Testen i Frankrike var Robins första med Fragus BR Motorsports nye ingenjör, meriterade österrikaren René Eder. Under fjolårssäsongen lotsade han landsmannen Philipp Eng till titeln i såväl Porsche Mobil1 Supercup som tyska Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– Med Eder i teamet tror jag det kan bli en riktigt rolig säsong, säger Hansson vars försäsong uppenbarligen kommer att bli ganska intensiv.
– Men vad vi har på gång är top sectret ännu så länge, säger Robin.

Morin, som på grund av ett coachuppdrag i karting bara kunde köra den andra testdagen på Paul Ricard, är mer frispråkig när det gäller hans planer inför sin andra säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia.
– 18-20 mars ska vi, tillsammans med Lechner Racing, genomföra tre testdagar med Porsche Carrera Cup Deutschland på Oschersleben. På samma bana ska vi dessutom köra den tyska cuppremiären 16-17 april, berättar norrlänningen som kom in i Carrera Cup Scandinavia lagom till den tredje deltävlingen 2015.
– I år ska vi komma betydligt bättre förberedda, lovar han.
Morins fokus 2016 kommer att ligga på den skandinaviska Carrera Cup-serien och hans upplägg där kommer han att presentera inom kort.
Utöver de sju racen här hemma han har planer på fler inhopp utomlands.
– Det kan bli ytterligare race i Tyskland och dessutom är vi intresserade av gästplatserna Carrera Cup Scandinavia fått i Supercupen i sommar.
Det handlar om totalt sex gästplatser i Porsche Mobil1 Supercup. Tre i tävlingen i Ungern och tre på belgiska Spa.
Det förstnämnda han även Lukas Sundahl meddelat att han gärna kör.