Magic Racing-trio siktar mot pallen i Renault Clio Cup

Magic Racing satsar med tre bilar i Clio Cup i år. Jämte Axel Mörner och teamägaren Anders Gustavsson (bilden) har Peter Larsson anslutit till det Norrköpingsbaserade teamet.
En stark föraruppställning med kapacitet för toppresultat och det är också mot pallen trion siktar.

Magic Racing trappar upp sin satsning i Clio Cup. Teamet går från två till tre bilar och har dessutom dörren på glänt för en fjärde.
– Vi har alltid strävat efter att utveckla vår verksamhet och nu har möjligheten för det öppnats upp. Bland annat vill Mörner satsa lite mer och många företag här i Norrköping kliver in och stöttar teamet, säger Gustavsson optimistiskt.
Nu är det inte bara på förarsidan Magic Racing förstärker. Bland annat har teamet engagerat Mikel Juteryd som tekniskt ansvarig. Juteryd jobbade som mekaniker på Peter Larssons bil i PFI Racing förra året och 2014 ansvarade han för den Renault Clio med vilken Robert Helling vann mästerskapet.
– Mikael har många års erfarenhet och bli en stor tillgång för teamet, konstaterar Gustavsson.

Av förarna var det Peter Larsson som lyckades bäst med en slutgiltig sjätteplats i Clio Cup 2015. Axel Mörner var sjua medan Anders Gustavsson, som stod över fyra deltävlingar, hamnade först på tolfte plats.
Samtliga visade emellertid både framfötter och potential. Västgöten Larsson var bland annat dubbeltrea i Falkenberg och noterades dessutom för flera mycket starka kvalprestationer.
– Jag tog ett steg i min utveckling förra året och vill givetvis fortsätta den resan i år. Teamet blir starkt och jag är övertygad att vi genom att hjälpas åt kan lyfta varandra till nya höjder, säger Larsson.
Axel Mörner gjorde sin första säsong i klassen förra året och visade vid flera tillfällen mycket hög kapacitet. Höjdpunkten var självklart tredjeplatsen på Kinnekulle Ring, men Mörner noterades dessutom för åtta placeringar bland de sex främsta.
Två femteplatser blev Gustavssons bästa resultat i de tävlingar han körde.
– Mästerskapet ser ut att kunna bli riktigt jämnt i toppen. Vi siktar på pallplatser för alla tre, säger Gustavsson.

Jämte Clio Cup har Magic Racing även planer på att visa upp sig utomlands under säsongen. Peter Larsson gjorde redan 2015 inhopp i Clio Cup Central Europe och vill prova lyckan internationellt igen.
– Jag och Peter vill försöka få till en start på min favoritbana, Spa i Belgien. Den tävlingen avgörs i juni månad och kolliderar inte med något av racen här hemma.

Premiären i Clio Cup avgörs på flygplatsbanan i Skövde 30 apri-1 maj. Där fick både Larsson och Gustavsson sämsta tänkbara start på fjolårssäsongen. Båda blev påkörda i det första heatet, tvingades bryta och kom inte till start i det andra. Noll poäng – en mardrömsöppning.
– Det är med blandade känslor man åker tillbaka till Skövde, men den här gången får jag se till att ha speeden så ingen kommer åt mig, säger Gustavsson och skrattar.
Larsson är också revanschsugen.
– Jag gillar banan, och fram till kraschen i fjolårets premiär hittade jag både flytet och den rätta känslan på den. Jag längtar tillbaka till Skövde, säger han.