Nu vill Edward Jonasson upp på pallen

Premiärsäsongen i formelbil blev ett läroår. Ovan vid allt det nya tog det tid innan Edward Jonasson hittade den rätta känslan bakom ratten.
I år startar han om från en helt annan nivå. 15-åringen från Karlskrona kommer väl förberedd och är sugen på framgång.
– Pallplatser. Det är mitt mål, säger han inför premiären i Skövde 30 apri-1 maj.

Klivet från KF3 till formelbil blev en utmaning för Edward Jonasson.
– Allt var nytt. Bilen, farten, körstilen. Det var lite nervöst, tog tid för mig att anpassa mig och jag hade svårt att släppa gokartkänslan, medger han.
Men Edward visade tålamod, trots att varken resultaten eller tiderna ville infinna sig till en början.
– Men i Falkenberg började det gå bättre. Där fick jag en bra känsla för greppet i bilen.
På upptorkande bana var Jonasson snabbast på ett av helgens träningspass och i det sista racet noterades han för tredje snabbaste varvtid.
En skön och efterlängtad framgång.

I år hoppas Edward Jonasson i Trojnar Racing få uppleva den sköna känslan från Falkenberg många gånger. Han startade nyligen säsongen med en test på Sturup och sa så här efteråt:
– Det gick väldig bra och jag kom in i körningen direkt och kunde pusha. Det var en bra start och med de kommande, officiella testerna i Karlskoga och Anderstorp i ryggen kommer jag väl förberedd till premiären.

Bilen drivs av Sundahl Racing där tidigare JSM-vinnaren Lukas Sundahl är Edwards mentor. Teamchef är Lukas pappa Per.
– Testen i Sturup var positiv och känslan att Edward mognat som förare under vintern var tydlig, säger Per i en kommentar.
Edward är mycket tacksam över den hjälp han får i Sundahl Racing.
– Jag trivs verkligen i teamet och med alla människor i det. Att ha Lukas som mentor är värdefullt. Han har kört bilen och kan både den och banorna väl. Han kan besvara alla mina frågor.

Edward Jonasson är inte bara en talangfull racerförare. Han är också en begåvad musiker. Efter att ha spelat piano, keyboard och gitarr är det sedan två år tillbaka trummor som gäller för 15-åringen från Blekinge. Som trummis ingår han i popgruppen Misantropi.
– Gruppnamnet betyder rädsla för människor, men jag är oskyldig till namnet. Gruppen hette så redan innan jag kom med i den, säger han och ler.
Edward Jonasson känner verkligen ingen rädsla för människor. Inte för att nå framgångar på racerbanorna heller. Tvärt om.
– Jag vill fortsätta att utvecklas som förare och målsättningen i år är att erövra pallplatser, slår han fast.