Ny pressansvarig på STCC & RallyX Nordic

Micke Fransson tar över som pressansvarig i STCC och RallyX Nordic. Fransson har jobbat i mediabranschen i drygt 30 år och är sedan 2000 frilansfotograf med inriktning på bilsport och cykel.

Med sin långa erfarenhet som fotograf och av tävlingar både här hemma och internationellt kommer Fransson i sin roll som pressansvarig att tillföra vår organisation mycket värdefull kompetens, säger Jonas Lundin, VD STCC AB.

Micke Fransson inledde sin yrkesbana som pressfotograf på Motala & Vadstena Tidning 1985. De senaste 15 åren har drivit egen verksamhet med inriktning på motorsport och cykel.

Det ska bli roligt att få jobba ”på andra sidan” i pressrummet, säger Micke.

Jag har arbetat i många pressrum runt om i världen på olika motorsport- och cykeltävlingar. Med den erfarenheten som grund hoppas jag att jag kan tillföra en del för att stärka mediabevakningen på STCC och RallyX Nordic och se till att de som bevakar tävlingarna ska få så bra service som möjligt.

Fransson har inte bara jobbat yrkesmässigt inom motorsporten.

Motorsport har varit mitt största intresse så länge jag kan minnas. Jag var fem år första gången mina föräldrar tog med mig på biltävling och jag ser fram emot att få jobba med organisationen i STCC och RallyX Nordic.

Micke har under åren som frilansfotograf bland annat jobbat åt tidningarna Bilsport och Rally & Racing, TT Nyhetsbyrån, Vätternrundan med flera.

Jag kommer att fortsätta att fotografera, både motortävlingar, cykeltävlingar och annat men på STCC blir mitt fokus att ta hand om mina kollegor, säger Micke som ersätter Johan Carlstedt som ansvarig i pressrummet.