STCC-premiär med auto motor & sport bilfestival i Skövde

Actionladdad racing och rallycross på banan – häftiga sportbilar i depån.

I ett unikt samarbete mellan STCC, Driver Academy och auto motor & sport blir det premiär för auto motor & sport bilfestival i Skövde den 1 maj.

”Vi vill bjuda vår publik på något extra och tror jättemycket på kombinationen racing, rallycross och sportbilar”, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Den 1 maj körs årets första deltävling i STCC och RallyX Nordic. Premiären för Sveriges främsta banracing- och rallycrossmästerskap sker på flygplatsbanan i Skövde.

I fjol lockade tävlingen storpublik. I år finns det goda möjligheter för ännu fler besökare. Till STCC- och RallyX Nordic-premiären adderas nämligen auto motor & sport bilfestival. Den första i sitt slag i regionen.

”Tillsammans med Driver Academy har vi arrangerat Arlanda Bilfestival med mycket lyckat resultat de tre senaste åren. När vi skulle hitta en ny arena för vårt gemensamma event föll det sig naturligt att ställa frågan till en annan av våra samarbetspartners, STCC AB. Jag är övertygad om att det blir succé. Racing och sportbilar ­– en perfekt kombination”, säger Alrik Söderlind, chefredaktör på auto motor & sport.

Göran ”Jojje” Svensson, en av nyckelpersonerna i det team som står bakom Driver Academy, välkomnar initiativet.

”Det är kul att STCC vill vara med och sammanföra de här båda målgrupperna som har mycket gemensamt. Sportbilsägare är intresserade av att köra på bana och att se på racing. Vi kunde inte motstå kombinationen när vi fick frågan. Vi känner att vi genom det här samarbetet erbjuder våra besökare något nytt och unikt”, säger han.

Jonas Lundin delar den uppfattningen:

”Vår publik har ett stort bilintresse och att kunna kombinera en av våra tävlingar med en sportbilsfestival känns därför helt rätt. Det blir något extra för åskådarna att titta på och beundra”.

”Det är omöjligt att gissa hur många bilar som kommer till Skövde, men redan nu har flera bilklubbar, som är grundstommen och huvudattraktionen i festivalerna, anmält sig och det finns många fina bilar i regionen”, berättar Svensson.

Exempel på klubbar som kommer att vara på plats i Skövde är Porsche Club Sverige, Classic Mustang Club Sweden, Club Corvette Sweden och Skaraborgs Sportvagnsklubb. Till Skövde Sportbilsfestival väntas även speciellt inbjudna supersportbilar.

För mer information:

www.driveracademy.se

www.automotorsport.se