Danska Amelie klar för Ward WestCoast Racing Junior Team

WestCoast Racing förstärker sitt team i Formula STCC Nordic teamet. Danska gokarttjejen Amalie Wichmand, 17 år, blir tredje förare i Ward WestCoast Racing Junior Team.

Precis som teamkompisarna Philip Hall och Hugo Nerman kommer Amalie direkt från gokart och debuterar i år i formelbilsracing, ett stort steg som Amalie ser fram emot.
– Jag är väldigt spänd och ser fram emot att komma ut och köra test och race. Det är ett stort steg och den största utmaningen är nog att träningsmöjligheterna är färre i formelbil och att man inte har lika mycket körtid som man har i gokart. Men jag är inte rädd för utmaningar och är tuffare än jag ser ut, äger Amalie.

Hon har redan testat sin nya tävlingsbil. Tidigare i våras körde hon den i Itallien och nu i helgen har hon medverkat på säsongens första officiella testdag för klassen i Karlskoga.
– Bilen passar mig väldigt bra och WestCoast Racing är ett professionellt team med stort engagemang och de är väldigt tillmötesgående vilket är viktigt för mig. En av mina styrkor som förare är att jag har en stor teknisk förståelse och att jag alltid är ivrig att lära mig nytt. Målet är att snabbt utveckla mig som formelbilsförare och självklart göra några bra resultat i år, säger Amalie.

I och med Amalie är WestCoast Racings satsning på unga go-kartförare i Formula STCC Nordic nu komplett. Teamchef Dick Jönsson Wigroth är glad att kunna välkomna Amalie till teamet och ha tre bilar redo för säsongen.
– Amalie har imponerat på oss. Hon har en mycket bra teknisk kompetens, ger bra feedback och det är imponerande och se hur snabbt hon kan känna skillnad på små justeringar som vi gör på bilen. Hon blir ett bra tillskott i teamet och vi har nu tre bra förare klara för året.

Bilder.
Foto: Karina Szuter/STCC