Lundqvist och Puhakka i testtopp på Gelleråsen

Linus Lundqvist, Juuso Puhakka och Robin Fredriksson.
Där har ni trion som klockades för bäst tider på Gelleråsbanan utanför Karlskoga när Formula STCC Nordic genomförde sin första, officiella testdag inför säsongen.
Om tätpositionen var det emellertid stenhårt. Endast 21 tusendelar skiljde Lundqvist och Puhakka åt.

Årets första gemensamma test i Formula STCC Nordic lockade nio unga förare till ett soligt Karlskoga. Finländaren Juuso Puhakka inledde bäst, men innan dagen var över fick han ge sig för en annan tippad toppförare i årets mästerskap, Linus Lundqvist.
– Det har varit en kanondag här på Gelleråsen och jag är givetvis glad över att jag är med i toppen direkt. Vi har siktet inställt på mästerskapstiteln och även om man inte ska dra några förhastade slutsatser av resultatet här i dag så ger det förhoppningsvis en liten fingervisning om hur säsongen kommer att se ut, sa en nöjd Lundqvist.
Linus Lundqvist och Juuso Puhakka slogs i toppen på mästerskapet redan i fjol. Den duellen fick en fortsättning redan på det första testet.
– Men det är bara positivt. Det är alltid bra och utvecklande att ha någon eller några som utmanar. Då brukar det bli tajt och bra racing, precis vad publiken vill se.
Robin Fredriksson, äldst i klassen med sina 21 år, noterades för tredje bästa varvtid.
– Jag är nöjd med min insats i dag och jag ser fram emot en bättre säsong i år jämfört med fjolåret. Då lyckades jag inte erövra någon pallplats. Att lyckas med det i år tycker jag är en rimlig målsättning i kombination med att sluta bland de tre främsta i mästerskapet, sa Fredriksson vars bästa tid bara var 26 tusendelar bättre än den Philip Hall lyckades få till under testdagens allra sista pass.
– Det har gått bra i dag och jag är nöjd över min insats. Jag lär mig mycket hela tiden och hoppas kunna konkurrera ännu bättre längre fram, sa Hall, en av tre förare från Ward WestCoast Racing Junior Team i startfältet.
De andra två är Hugo Norman och danskan Amalie Wichmand. Nerman var sexa bakom ovan nämnda samt Rasmus Ericsson, Klagshamn, medan Wichmand fick nöja sig med nionde tid. Närmast före sig hade hon mästerskapets andra tjej, Emma Svensson från Forshaga, och Karlskronas Edward Jonasson.

Nästa gemensamma test för Formula STCC Nordic genomförs i Anderstorp den 21 april och premiären avgörs på flygplatsbanan i Skövde 30 april-1 maj.
Inför årets första deltävling finns det goda förutsättningar att startfältet kommer att innehålla ytterligare några bilar.

Bilder.
Foto: Daniel Ahlgren

Formel 3

XLmoto, Photoshoot, 2016, Spain, Action

XLmoto, Photoshoot, 2016, Spain, Action

XLmoto, Photoshoot, 2016, Spain, Action