Nicklas Oscarsson testsnabbast i Karlskoga

För några veckor sedan säsongsdebuterade han i det franska Clio Cup-mästerskapet. I söndags slog Nicklas Oscarsson till med snabbaste varvtid när svenska Clio Cup testade på Gelleråsbanan utanför Karlskoga.
Efter en intensiv dag i strålande väder toppade Oscarsson resultatlistan före finländske nykomlingen Ilmari Korpivaara och Anders Gustavsson från Norrköping.

Nicklas Oscarsson från Trångsund och Brovallen Design var snabbast av tio medverkande förare under säsongens första, officiella Clio Cup-test.
– Test är test, men självklart känns det bra mentalt och veta att man har kapacitet för att vara med där uppe och slåss i toppen. Förhoppningsvis ger det en liten fingervisning om hur säsongen kommer att se ut, sa Oscarsson.
Clio Cup har ytterligare en gemensam test inplanerad innan tävlingspremiären i Skövde 30 april-1 maj.
– Men när vi kör i Anderstorp den 21 april tror jag att jag har nationellt prov i skolan, så den testen får jag nog stå över.
Extra viktigt då att körningen i Karlskoga blev så lyckad.

Nu var det inte bara Oscarsson som var snabb runt den klassiska banan i den östra delen av Värmland. Unge Ilmari Korpivaara, som varit framgångsrik i Formel Renault 1,6 de två senaste åren, tog sig också under 1,13 minuter på varvet liksom Anders Gustavsson i Magic Racing.
Det var tätt i resultatlistan med åtta av de tio förarna inom mindre än en sekund. Allra tajtast var det mellan Axel Mörner, Peter Larsson och Albin Wärnelöv på femte, sjätte och sjunde plats. Endast fem hundradelar skiljde dem åt.
Före den trion slog sig Linda Johansson in. Norrtäljetjejen gör comeback i klassen efter att ha testat V8 Thunder Cars en säsong.
– Det är kul att vara tillbaka i Clio Cup. När jag var med senast körde jag den äldre Clio-modellen så det har tagit lite tid att hitta rätt i den nya, men jag har lärt mig något nytt om bilen varje pass jag varit ute, sa hon.
Helt överraskande var ändå inte Lindas prestation. 2014 vann hon, som första tjej, ett race i Clio Cup. Kapacitet för att vara med och slåss i toppen finns där. Ingen tvekan om saken.

Julius Ljungdahl – även han från Norrtälje – var den ende av de anmälda juniorerna som körde testen i Karlskoga. Han gjorde det med den äran i den äldre Clio-modellen. ”Julle” var åttonde man, mindre än sekunden bakom Nicklas Oscarsson.
Fjolårets JSM-tvåa, Marcus Annervi från Falkenberg, följde närmast efter Ljungdahl och listan avslutades av Östersunds Emelie Moe vars testdag blev kort på grund av tekniska bekymmer.

Hittills har 14 förare anmält sig till Clio Cup 2016. De som inte var med i Karlskoga, men som kommer att återfinnas på startlinjen i premiären i Skövde, är: Johan Carlström, Mark Eckerström och juniorerna från Västergötland, Anthon Caldana och Joel Jern.
Eventuellt kommer ytterligare någon eller några förare att ansluta innan den första deltävlingen.