Internationell racingstjärna hoppar in för prins Carl Philip i STCC-premiären

Scott McLaughlin kommer att hoppa in för prins Carl Philip hos Polestar Cyan Racing i premiären av STCC 2016 i helgen.
– Jag ser fram emot att komma till Sverige igen för mitt andra besök, den här gången kommer jag att köra en tävlingsbil vilket är precis vad jag vill göra, säger McLaughlin som besökte teamet i Göteborg 2014.

 Prins Carl Philip kommer att missa STCC-premiären på grund av hans pappa kung Carl XVI Gustafs 70-åriga födelsedag samt att han själv blev pappa i förra veckan.
– Varma gratulationer från alla i Polestar Cyan Racing till prins Carl Philip och medan vi kommer att sakna honom under första tävlingen är Scott en ung och lovande racingtalang som gör ett mycket bra jobb i Australien. Vi är mycket glada över att ha honom med oss i premiären där han utan tvekan kommer att få en tuff utmaning med så lite tid i STCC-bilen. Men vi har fullt förtroende för hans förmåga att lära sig snabbt, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar.

McLaughlin, 22 år gammal från Nya Zeeland, tävlar för Volvo Cyan Racing i V8 Supercars där han nyligen tog en dubbelseger på den snabba och utmanande Phillip Island-banan i Australien.

Nyzeeländaren ansluter teamkollegorna Robert Dahlgren och Richard Göransson i Polestar Cyan Racings tredje Volvo S60 Polestar STCC på Skövde Airport Race den 30/4–1/5.
– Jag ser fram emot utmaningen och ska försöka göra ett bra jobb för prins Carl Philip som jag ersätter. Det ska bli väldigt kul att köra med min gamla teamkompis Robert Dahlgren i STCC med Polestar Cyan Racing. Förhoppningsvis kan jag säkra en pallplats, det vore riktigt bra, säger McLaughlin.

Prins Carl Philip återvänder till årets andra tävling på Mantorp Park den 26:e maj och fortsätter sedan resten av säsongen.