Rallycrosstjärnan Anton Marklund kör Porsche Carrera Cup Scandinavia

Anton Marklund fortsätter att kombinera rallycross och racing. I år ska han göra inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia jämte sin satsning i VM med Volkswagen RX Sweden.
– Porsche Carrera Cup tror jag blir helt perfekt för mig i min utveckling som förare och i min strävan att en dag förhoppningsvis bli världsmästare i rallycross, säger 23-åringen från Boliden.

Anton Marklund är förartalangen som blev internationell stjärna när han redan vid 19 års ålder vann EM i rallycrossens Touringcar-klass. Sedan dess har han med framgång kört värstingklassen Supercar i SM, EM, X-Games och VM. I år tävlar han för Volkswagen RX Sweden.
Jämte rallycrossen har Marklund redan tidigare provat på racing för att utvecklas som förare. Säsongen 2012 gjorde han ett inhopp i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Mantorp Park och i fjol körde han fem deltävlingar i Audi Sport TT Cup.
– Men nu blir det Porsche igen. Det blir en grymt rolig utmaning och Porsche Carrera Cup känns perfekt för mig i år. Mästerskapet, som verkligen är på frammarsch, bjuder på tuff konkurrens och tajta fighter, säger Anton som kommer att tävla för Marklund Motorsport med support från team bennys.

Utveckling är ledstjärnan i Anton Marklunds racingsatsning.
– VM är självklart det jag prioriterar, men som rallycrossförare vet jag från tidigare säsonger att jag har nytta av att prova på andra motorsportgrenar. Och för att utvecklas och matcha förare som exempelvis Sébastien Loeb och Petter Solberg måste man ha mycket erfarenhet. Att skaffa mig det är också mitt främsta mål med min medverkan i Porsche Carrera Cup Scandinavia, säger Marklund, som inte vet hur många tävlingar det blir i Porschen i sommar.
– Test och tävlingsschemat i VM gör att det i dagsläget ser ut att bli max fyra stycken. Fram till tredje deltävlingen, som avgörs i Anderstorp, har jag fullt upp med rallycrossen.