STCC huvudpartner till Project Playground

Project Playground verkar för att förbättra barn och ungdomars möjligheter i livet. Nu kliver STCC in som huvudpartner till den ideella organisationen som grundades av prinsessan Sofia och Frida Vesterberg 2010.

– Det finns kopplingar mellan oss som gör att vi löpande följt Project Playgrounds arbete. Vi har sett ett starkt engagemang, med människor som verkligen brinner för att göra skillnad. Vi på STCC känner att vi vill bidra och nu får vi möjlighet att utveckla något bra tillsammans, säger Jonas Lundin, vd STCC AB.

Project Playgrounds vision är en trygg värld där alla barn och unga växer upp med framtidstro och möjlighet att påverka sitt eget liv. Därför arbetar Project Playground på individnivå med att inspirera, motivera och engagera barn och unga till att ta tillvara sin inre kraft och potential genom organiserad aktivitet, sport och social verksamhet.

Project Playground finns sedan 2010 i Sydafrikas kåkstäder. Från och med i år bedrivs även verksamhet för ensamkommande ungdomar i Sverige där fler sociala aktiviteter och stödjande initiativ är under utveckling.

I Sydafrika är alla barn och unga mellan 4-21 år, oavsett bakgrund och förutsättningar, välkomna till Project Playgrounds kostnadsfria aktiviteter efter skoltid. Under ett och samma tak erbjuds bland annat fritidsaktiviteter, stödprogram för att motverka gängmedlemskap, kriminalitet och våld, dagprogram för funktionshindrade, psykologisk stöttning, dagliga näringsrika måltider samt trygg och kärleksfull personal.

Som huvudpartner kommer STCC att ge ett stort stöd till organisationens arbete.
– Det känns riktigt roligt att vi får möjlighet att göra detta tillsammans med STCC, som är både innovativa och genuina i sitt engagemang. Tack vare huvudpartnerskapet kan vi nå fler barn och unga med vår verksamhet. Till exempel så arbetar vi just nu med att starta sociala aktiviteter för ensamkommande ungdomar i Sverige, en mycket utsatt grupp som behöver stöd och vägledning för att komma in i samhället, säger Project Playgrounds generalsekreterare Daniel Madhani.

– Men partnerskapet innebär också att vi kan erbjuda ett unikt mervärde och nya upplevelser utöver det vanliga för de samarbetspartners som stöttar oss på olika sätt. Det är ett win-win-win-samarbete som vi är mycket stolta och glada över.

STCC och Project Playground kommer aktivera samarbetet bl.a. genom en go-kartcup. Konceptet bygger på att under sensommaren/hösten 2016 vid tre tillfällen erbjuda samarbetspartners möjligheten att tävla mot varandra under högst professionell coachning.
– Vi kommer att köra go-kartpremiär i anslutning till Kanonloppet i Karlskoga. Vidare gör vi ett nedslag vid STCC-finalen i Skåne samt en sista deltävling i Stockholm senare i höst. Vi tror verkligen att detta blir ett uppskattat inslag för såväl våra som Project Playgrounds partners, säger Jonas Lundin.

STCC smygstartade sitt stöd till Project Playground redan i mars, när ett upplevelsepaket med medåkning i STCC-bil för två personer auktionerades ut på organisationens insamlingsgala i Göteborg. Slutbudet blev 50 000 kr, en summa som till exempel räcker till fotbollskit med boll, skor och kläder för 500 barn som lever i kåkstäder i Sydafrika.