Inför Skövde – PWR, den spanska utmanaren

Det damp ner som en överraskning i vintras – PWR och SEAT inleder ett flerårigt samarbete i STCC. Och inte nog med det, teamet kommer med tre bilar och tre starka förare till start. Teamchefen Daniel Haglöf dubblerar återigen som förare, supersnabba Emma Kimiläinen fortsätter och ny i teamet blir tidigare STCC- och regerande Carrera Cup-mästaren Johan Kristoffersson som kompletterar satsningen i rallycross-VM med full säsong i STCC.
– Det här ska bli väldigt spännande och det blir en resa för oss, konstaterar Johan. Teamet är förhållandevis nytt, bilen är helt ny för mig och vi har mycket att jobba med men det kommer att bli kul. För mig är racing ett sätt att utveckla mig som förare i rallycross så att det här blev möjligt med PWR och SEAT är väldigt positivt.

En testdag har Johan hunnit med i nya bilen och hans första intryck är positiva. Han har dock realistiska förväntningar inför säsongen.
– Vi kommer att bli bättre under året, och med omvänd startordning och straffvikter kan vad som helst hända. Vi vet att ett team har dominerat de senaste åren och att vi har en stor utmaning och mycket jobb framför oss. Det viktigaste för mig, viktigare än att prata om enskilda resultat, är att jag kan vara med och racea och att vi har farten för att slåss i toppen och det tror jag vi kan utveckla under säsongen.

Daniel Haglöf har med hårt arbete och mycket envishet utvecklat teamet under de senaste åren och konstaterar att man nu tagit ett stort nytt kliv framåt.
– Jag har hela tiden trott på det här men det är ett hårt arbete och att få samarbetet med SEAT på plats har varit något av det roligaste men också svåraste jag någonsin har gjort, säger Daniel. Tyvärr hinner jag inte njuta av det, en dag kan jag se tillbaka på det här och vara stolt över det men just nu är det bara full gas framåt.

Full gas är det verkligen, teamet har inte bara utökat antalet bilar och inlett ett samarbete med ett nytt bilmärke utan också flyttat till nya lokaler och växt betydligt.
– Vi lider fortfarande av växtvärk men i år är första året vi har heltidsanställd personal. Det är mycket att göra men jag har ett fantastiskt team bakom mig och väldigt mycket hjälp, och jag och ”Poker” kompletterar varandra väldigt bra.

Ifjol vann Daniel racet på Solvalla, ett race där Emma Kimiläinen var nära att också vinna, och det blev ytterligare några pallplatser. Målsättningen i år är realistisk och bakom finns det en ännu ambitiösare målsättning. Daniel kan heller inte låta bli att hinta om större möjligheter redan i år.
– Tillsammans med SEAT ska vi vinna team- och förarmästerskapet inom tre år, säger Daniel bestämt. I år vill jag att vi ska vinna fler race än ifjol och det är tufft men inte omöjligt. Det är fler starka bilar och förare med i år än ifjol men vi har också utvecklats enormt. Emma vet vi är snabb och hon kommer att gynnas av att vi har tre bra bilar och förare att jobba med. Jag är fortfarande hungrig som förare och skulle vi i slutet av året hamna i ett avgörande läge kan jag och Johan som förare kavla upp ärmarna. Om vi hamnar i ett titelläge mot slutet av säsongen kan det bli väldigt intressant!