Inför Skövde – Glädje och hunger hos Cyan Racing

Det är mycket nytt hos regerande mästarna Cyan Racing. Teamet har två nya förare för året och ett nytt samarbete med WestCoast Racing som sköter driften av teamet och bilarna under säsongen. Det är lite av en nystart och det är två hungriga förare som är redo att axla favorittrycket.

Efter ett års uppehåll från racing, hans första sedan han var nio år gammal, är Robert Dahlgren tillbaka i tävlingssätet igen. Efter en säsong med Volvo i Australien och V8 Supercars blev det ett år vid sidolinjen ifjol och det är ingen tvekan om att det är en glad och laddad Dahlgren som förbereder sig för säsongsstarten i Skövde.
– Det ska bli så enormt skönt att tävla igen, utbrister han. Jag är så sugen på att köra och tävla att jag måste påminna mig om att andas emellanåt. Jag vill bara sätta mig i en racerbil igen, vilken bil som helst, och tävla! Jag har aldrig varit borta från racingen ett helt år och jag vill tillbaka upp på pallen.

Testerna på Knutstorp bekräftade att Dahlgren är tänd på racing igen. Där fick han också bekanta sig med Richard Göransson, en gammal racingkompis och konkurrent, som nu är hans nya teamkamrat.
– Det kändes väldigt bra, vi respekterar varandra och fungerar bra ihop och har dessutom lika körstil vilket är viktigt. Vi kan jobba bra ihop och tillsammans utveckla och göra bilen snabbare.

Målet för Dahlgren är solklart, den där STCC-titeln ska till slut hamna hemma i Skellefteå. Och ett av de tuffaste motstånden kommer från bilen bredvid i depåboxen.
– Richard vill så klart vinna sin femte titel. Frågan är om han vill vinna den lika mycket som jag vill vinna min första? Jag vill bara ut och vinna, få en bra start på säsongen i helgen och ta det därifrån!

Lika laddad är Richard Göransson. Hans senaste raceseger i STCC kom 2013, och hans senaste titel 2010. Han har många gånger varit främsta utmanaren till Volvo, nu är han en av deras förare.
– Nytt team, ny bil och ny teamkamrat. Det känns väldigt kul och nu är det mycket premiärnerver. Det är faktiskt kul att vara lite nervös inför en säsongsstart så här på ålderns höst, säger Richard.

Det är ingen tvekan om att Richard ser fram emot säsongen och på Knutstorp krossade han sitt eget varvrekord.
– Det var bra testdagar där och jag och Robert arbetade väldigt bra tillsammans. Vi tog med oss mycket positivt från det testet och det var kul att vi jobbade så bra ihop. Tillsammans är vi starka och det känns att vi båda är hungriga. Det ska vi göra till vår fördel.

Det är ingen hemlighet vad Richards mål med årets säsong är, men han poängterar att det är ett hårt motstånd i år.
– Det är inte fler bilar men det är fler starka bilar och förare. Det är kul att se många nya väldigt namnkunniga förare i serien i år och det kommer att bli tufft.

Fyra STCC-titlar och 39 racesegrar är Richards CV i STCC så här långt, något som ska putsas.
– Jag har alla förutsättningar för att bli först till fem. Det är upp till mig nu att göra ett bra jobb och det här kommer att bli en rolig säsong, avslutar Richard.