Korpivaara segrade i händelserikt race

Han gjorde en riktigt dålig start och tappade massor av placeringar. Men Ilmari Korpivaara visade finsk sisu och körde upp sig till seger i årets första heat av Renault Clio Cup. Ett race som kördes på upptorkande bana i Skövde.
— Jag visste inte riktigt vilken plats jag hade på slutet, jag bara körde och jag körde fort, sa han.

Korpivaara gjorde bort sig i starten och tappade massor av placeringar.
— Jag tror jag var nere på nionde plats. Det var min första racestart med en standardbil och jag gjorde någon miss, sa han.
Samtidigt drog Nicklas Oscarsson och Marcus Annervi upp ett högt tempo i toppen och då såg möjligheterna till en finländsk pallplacering avlägsen ut.

Oscarsson straffades

Men när Oscarsson och Annervi fajtades om förstaplatsen körde de ihop vilket resulterade i att Oscarsson bestraffades med en drive through och Annervis bil skadades.
Samtidigt körde Korpivaara upp sig och närmade sig ledande Annervi på slutet och på näst sista varvet tog han sig förbi.
Finländaren körde i Formel Renault 1,6 förra säsongen och är inne i en lärprocess när det gäller standardbilar.
— Det är inte så lätt att köra om med den här bilen, det känns som det är enklare med formelbilar, sade han.

Skadad bil

Marcus Annervi tog sig i mål som tvåa, en placering han var riktigt nöjd med.
— Det var halt, fruktansvärt halt. Jag hade inte kört på regn här innan och jag visste ingenting om hur bilen skulle fungera på det här underlaget, sade han.
Han och Nicklas Oscarsson ryckte ifrån resten av fältet och de bytte positioner ett par gånger. Den sista fajten var dock för brutal, enligt tävlingsledningen.
— Efter kontakten med Oscarsson var det bara knas med bilen och jag ville inte utmana Korpivaara mer än nödvändigt, jag ville bara ha poäng, konstaterade Annervi.

Nära muren

Trea blev Albin Wärnelöv som försökte köra smart och säkert.
— Ett hårigt race, jag hade bara tankar på att ta poäng så jag körde nästan försiktigt, sa han. Men han hade ett par riktigt pulshöjande ögonblick. På sjunde varvet bjöd han publiken på en driftinguppvisning som kunde ha slutat illa.
— En riktig fyrhjulssladd, jag var sjukt nära muren. Men jag höll i och jag är ganska nöjd, jag ville vara på pallen, sa Wärnelöv.

”Oerhört besviken”

Nicklas Oscarsson blev fyra efter att ha tappat ledningen när han blev bestraffad med drive through.
— Jag är oerhört besviken, jag siktade på segern och så blev det så här. Jag håller inte med om bedömningen, sade han.
Julius ”Julle” Ljungdahl slog sig in på femte plats i sin äldre JSM-bil.
— Vi hade häng på topp tre till fem men när de kom igång hängde vi inte riktigt på. Men vi visade att vi kan vara med och fajtas med JSM-bilen, i alla fall på regn, sa han.

Johansson med bromsproblem

Linda Johansson visade att hon både kan och vill vara med i toppen av årets Clio Cup. Hon var inne i flera tuffa fajter med bland andra Wärnelöv och Korpivaara och hade länge häng på åtminstone en tredjeplats.
— Ett tufft race, där det hände mycket, sade hon och tyvärr försvann chanserna till en topplacering när hon körde rakt in i en mur i mitten av heatet. Hon blev till slut åtta.
— Jag låste upp bromsarna flera gånger, och när jag körde av gick det bara rakt fram. Jag tror det är en kombination av både underlaget och att bromsarna stod fel. Det är lite surt, men jag är nöjd överlag, jag känner mig snabb och det var bra fajter.
Trots vanskligt underlag och många hårda dueller var det bara en förare som inte tog sig i mål. Axel Mörners race blev tyvärr kort, han snurrade direkt efter starten och tvingades bryta.

Resultat:
1) Ilmari Korpivaara, 2) Marcus Annervi, 3) Albin Wärnelöv, 4) Niklas Oscarsson, 5) Julius Ljungdahl, 6) Anders Gustavson, 7) Peter Larsson, 8) Linda Johansson, 9) Emelie Moe, 10) Johan Carlström, 11) Anthon Caldana, 12) Mark Eckerström, 13) Joel Jern.

Kompletta resultat

STCC / RallyX Nordic Skövde Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Marcus Annervi, Ilmari Korpivaara, Albin Wärnelöv.
Foto: Daniel Ahlgren – STCC
STCC / RallyX Nordic Skövde Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Albin Wärnelöv
Foto: Daniel Ahlgren – STCC
STCC / RallyX Nordic Skövde Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Ilmari Korpivaara och Marcus Annervi.
Foto: Daniel Ahlgren – STCC
STCC / RallyX Nordic Skövde Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Axel Mörners race blev kort.
Foto: Daniel Ahlgren – STCC
STCC / RallyX Nordic Skövde Foto: Daniel Ahlgren - STCC
Nicklas Oscarsson tog ledningen men blev senare bestraffad och slutade fyra.
Foto: Daniel Ahlgren – STCC