Robert Dahlgren överlägsen i första racet

Robert Dahlgrens fantastiska comeback-helg fortsätter och han var överlägsen i det första racet. Han vann före Scott McLaughlin och Linus Ohlsson och leder nu mästerskapet med maximalt antal poäng för race 2 där han startar 10:a.

Det här blev ganska bra, konstaterade Robert. Jag fick en komfortabel resa och bevakade ledningen, men det var lite svårt att hitta ett lagom tempo att köra i. Ett stort tack till teamet för en fantastisk bil. Nu kanske man kan vara lite cool och smart i nästa race. Hela helgen har varit fantastisk så här långt från det första varvet igår, kvalet oh nu racet idag.

Scott McLaughlin kunde reparera sin dåliga start och hade en bra fight med Linus Ohlsson. Han kunde till sist passera Linus och ta andraplatsen och började jaga ikapp Robert. I mål var han bara 1,5 sekunder efter.

Min start sög helt enkelt! Jag behöver bli bättre på det. Linus fick en fantastisk start medan jag blev påkörd bakifrån och min bil började brinna. Som tur var slutade det bättre för mig än för Richard. Jag hade en bra fight med Linus efter det och vi körde sida vid sida i flera kurvor, precis som hemma. Jag kunde ta mig om till slut och började jaga ikapp Robert men han tog det så klart lugnt då och bevakade bara sin ledning. Det här var skoj, det är en kul bil att köra och jag är glad att göra detta. Nu är det full satsning från niondeplats i nästa race, det kommer bli kul!

Linus Ohlssons starka comeback i STCC stärktes ytterligare med en tredjeplats idag, och med tanke på den fantastiska starten har han från femte plats ett bra utgångsläge i nästa race också.

Starter har alltid varit min styrka och det här var en bra start. Så klart kan man ju vinna och även en andraplats är bättre men det här var en viktig pallplats för oss. Jag försökte stå emot Scott men han var så mycket snabbare att jag bara hade tvingats ta stora risker och tappa en pallplats. Det ser bra ut inför nästa race, jag siktar på en seger!

Richard Göransson fick en usel säsongspremiär. Han låg tvåa bakom Dahlgren när hans bil började brinna kraftigt efter att ha blivit påkörd i starten och han hade inget annat val än att gå i depå med en brinnande bil och bryta.

Bilen fick sig en smäll i starten och hela bakvagnen är uppbyggd av kolfiber. Det kom emot avgasröret och började brinna. Så bra gick årets premiär. Det yttre går att fixa, men jag är lite orolig för hur mycket stryk elektroniken tog när brandsläckarna aktiverades. Jag hoppas teamet får ut bilen till nästa race.

I mästerskapet leder Robert Dahlgren på maximala 50 poäng före Scott McLaughlin och Linus Ohlsson efter årets första race.

Resultat – race 1, Skövde:

1. Robert Dahlgren, Polestar Cyan Racing, 50.191

2. Scott Mclaughlin, Polestar Cyan Racing, +1.572

3. Linus Ohlsson, Flash Engineering, +15.877

4. Johan Kristoffersson, PWR Racing – SEAT Dealer Team, +21.144

5. Mattias Andersson, Dacia Dealer Team, +30.564

6. Reuben Kressner, Flash Engineering, +45.717

7. Rasmus Mårthen, Brovallendesign , +1 Lap

DNF. Richard Göransson, Polestar Cyan Racing, DNF

DNF. Emma Kimiläinen, PWR Racing – SEAT Dealer Team, DNF

DNF. Daniel Haglöf, PWR Racing – SEAT Dealer Team, DNF