Värsta racingkraschen för ”Snickar-Matte” i Porsche-premiären

TV-profilen Mats ”Snickar-Matte” Karlsson, känd från TV4-programmet Bygglov, var inblandad i en krasch i det första heatet i Porsche Carrera Cup-premiären i Skövde. I en duell med en annan förare brast något i framvagnen på hans bil och han form med våldsam kraft in i en betongmur.
– Den värsta smäll jag haft under mina år i racingen, säger han, tittar på bilen och konstaterar kallt:
– Det här är skroten tyvärr.

Efter mötet med muren studsade ”Snickar-Matte” ut i banan med sin Porsche 911 GT3 Cup. Då blev han först påkörd av Magnus Öhman och därefter av Oscar Palm. Ingen av dem kunde göra något för att undvika en kollision och även de tvingades bryta till följd av skadorna på sina bilar.
Värst var det emellertid för Karlsson, som dessbättre klarade sig själv utan några skador, vilket visar hur hög säkerheten är i dagens, moderna racerbilar.
– Jag mår ganska bra, lite öm i kroppen och så har egot fått sig en törn, säger han med ett snett leende.
”Snickar-Matte” såg fram emot söndagens premiärrace på flygplatsbanan i Skövde. Under lördagens kval visade han nämligen bra fart genom att kvala in som femma och tvåa till de båda racen. I det andra heatet skulle han dessutom dela första startled med teamkompisen i Cirkus Karlsson Racing, unge Luleåföraren Philip Morin.
– Det såg jag fram emot, men så här är det i racingen ibland.
Som plåster på såren vann Morin det andra racet och toppar mästerskapet efter den första deltävlingen.
Cirkus Karlsson Racing spillde ingen tid efter kraschen i Skövde. Redan innan tävlingshelgen var över var en ny kaross beställd hos Porsche Motorsport i Tyskland – allt för att rädda ”Snickar-Mattes” medverkan i nästa deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som avgörs som kvällsrace på Mantorp Park den 26 maj.