Hugo Nerman får chans i italienskt touringcarmästerskap

Ward WestCoast Racing Junior Team har gett en av sina tre förare en unik chans till helgen. Hugo Nerman kommer i helgen tack vare JAS Motorsport och WestCoast Racing att köra en Honda Civic Type-R på Adria Raceway i det italienska touringcarmästerskapet. Det är säsongsstarten av mästerskapet och för Hugo väntar en ny debut bara en vecka efter hans första tävlingshelg i bilracing någonsin.

Teamchef Dick Jönsson Wigroth är tacksam för möjligheten som uppstått via WestCoast Racings samarbete med JAS Motorsport.
– Vi har ett bra samarbete med JAS och de gav oss ett fantastiskt erbjudande att skicka en av våra juniorer till säsongsstarten på Adria Raceway, säger Dick. Jag är väldigt tacksam för vad JAS Motorsport erbjudit och glad att de gått oss den här chansen att erbjuda en av våra juniorer en unik möjlighet att få mer erfarenhet. Ett mycket stort tack till JAS Motorsport!

Ingen av teamets tre förare visste innan helgen i Skövde att en av dem skulle få den här möjligheten. Dick avslöjade det hela för dem efter att racehelgen var avslutad och förklarar hur man valde vem som skulle få åka.
– Jag ville inte att någon av dem skulle fundera på detta under premiärhelgen så vi sa ingenting till dem innan. Alla tre gjorde ett bra jobb, och vi bestämde att vi skulle välja den som gjorde det bästa jobbet utifrån sina egna förutsättningar. Bästa resultat var inte en faktor i sig vilket är viktigt att poängtera. Nu valde vi Hugo som jag tycker inte gjorde ett misstag på hela helgen och det är därför han i måndags fick åka till Italien och JAS Motorsport.