Dubbla klassegrar för Hugo Nerman i Italien

Det blev en lyckad debut för Hugo Nerman när han i helgen åkte ner till Italien för sin touringcardebut i det italienska touringcarmästerskapet. Hugo vann båda racen i sin klass, TCS 2,0, och placerade sig mitt i fältet bestående av ett flertal snabbare TCR-bilar i båda heaten på Adriabanan i Italien.

– Jag är väldigt nöjd och har just nu lite svårt att smälta det här, sa Hugo på väg hem från Italien på söndagskvällen. Ända sedan innan Skövde har det varit extremt roligt och hänt väldigt mycket och jag har bara njutit av detta men det har inte riktigt sjunkit in än.
En vecka efter att han gjort sin formelbilsdebut väntade en framhjulsdriven Honda Civic Type-R. Omställningen från formelbil till manuellt växlad framhjulsdriven touringcar gick förvånansvärt lätt.
– Jag kom in i bilen väldigt snabb, redan efter några varv. Teamet var fantastiskt och gav mig väldigt bra hjälp. Det krävde en väldigt annorlunda körstil mot vad jag är van vid men jag kände ändå att jag hade stor nytta av den körning jag fått i formelbil. Teamet arbetade perfekt, allting var väldigt väl förberett och jag hade en perfekt upplevelse. Bilen var riktigt kul att köra och jag hade en fantastisk vecka. Jag är självklart nöjd med mina race men mest nöjd är jag nog med det andra kvalet där jag var före tre betydligt snabbare TCR-bilar. Ett stort stort tack till JAS Motorsport och WestCoast Racing som gjorde det här möjligt och ett extra tack till JAS som tog hand om mig och gav mig en fantastisk vecka och racehelg, sammanfattade Hugo.

Chansen att åka ner till Italien och köra kom via JAS Motorsport som har ett samarbete med WestCoast Racing i TCR International. JAS Motorsport erbjöd sig att ställa teamet och en bil till förfogande för en av Ward WestCoast Racings Junior teams förare, ett erbjudande Dick Jönsson Wigroth fick innan premiärhelgen i Formula STCC Nordic i Skövde men som han avslöjade för förarna först efter helgen.
– Vi berättade för dem om detta efter helgen i Skövde och att vi hade valt att låta Hugo åka på detta, berättar Dick. Jag är väldigt tacksam för att JAS Motorsport helt själva erbjöd oss den här fantastiska möjligheten för en av våra juniorer. Vi kan inte vara annat än stolta över hur Hugo tog sig an möjligheten. Det är kul att vi inom ramen för vår juniorsatsning kan ge våra förare lite extra möjligheter.

Hugo Nerman slutade etta i TCS 2.0 i båda heaten och placerade sig 10:a respektive åtta totalt i heat 1 och 2.
Närmast väntar deltävling 2 i Formula STCC Nordic, denna gång på Mantorp Park torsdag 26 maj.