Kimiläinen missar STCC på Mantorp Park efter premiärkraschen

Den 1 maj gick startskottet för årets STCC. Premiären arrangerades för andra året i rad på Skövde Flygplats, en av två tävlingar i årets mästerskap som arrangeras på en tillfällig bana där teamet och speciellt Emma Kimiläinen hade en tuff inledningshelg.

För Emma slutade race ett med en ordentlig krasch i vad som numer kallas concrete bend, en tvär högerkurva omgärdad av betongmurar. Teamet lyckades laga bilen precis i tid och den rosa/orangea bilen stod redo på gridden till säsongens andra STCC-race. Det hela slutade dock oerhört tråkigt efter ytterligare en krasch i den ovan nämnda kurvan.

Bilen har efter kraschen gåtts igenom noggrant på plats i teamets verkstad och konstaterats vara för illa däran för att hinna reparera den till säsongens andra deltävling på Mantorp Park. Emma klarade sig förhållandevis bra och tog sig ur bilen för egen maskin, hon har efter kraschen undersökts med magnetröntgen och skadorna verkar endast vara muskulära.

– Det känns såklart oerhört tråkigt att jag inte kommer till start på Mantorp, jag hade sett fram emot att få revansch efter mardrömsstarten på Skövde Flygplats. Samtidigt vet jag att teamet har vänt och vridit på alla möjligheter för att hinna få i ordning bilen till nästa deltävling, men skadorna var för stora för att åtgärda på ett bra sätt med denna tidrsam. Så här är racing ibland och med tanke på att jag haft problem med huvudvärk och kramper i nackmuskulaturen efter kraschen är det nog bra att jag får en längre återhämtning. Jag ställer om siktet mot deltävling nummer tre på Anderstorp där jag tog en pallplats förra året, säger Emma Kimiläinen.