Positiva tongångar i olyckskvintetten inför Porsche Carrera Cup på Mantorp Park

Med mindre än en vecka kvar till årets andra deltävling i Porsche Carrera Cup Scandinavia gör olyckskvintetten från premiären i Skövde tummen upp. Mycket talar nämligen för att Snickar-Matte Karlsson, Oscar Palm, Robin Hansson, Magnus Öhman och Kenneth Pantzar kommer till start i kvällsracet på Mantorp Park den 26 maj.

Säsongspremiären på flygplatsbanan i Skövde blev tuff för flera av förarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Det började med ett murbesök för Robin Hansson redan i kvalet och fortsatte med en jättekrasch i det första heatet där Mats Karlssons och Oscar Palms helg fick ett brutalt slut.
Magnus Öhman drogs också in i olyckan i det första racet, men lyckades komma till start i det andra där Kenneth Pantzar gjorde smärtsam sorti. Även han tvingades kasta in handduken efter att ha hamnat utanför spåret och slagit sönder sin Porsche 911 GT3 Cup mot betongen.
Sedan den olyckliga premiären för ovan nämnda har Hansson, Karlsson, Pantzar och Öhman tvingats till karossbyte. Öhmans var planerat eftersom hans bil redan i premiären bar på sviter från vinterns tävlande i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East.
Oscar Palms bil var ordentlig sönderslagen efter den ofrivilliga kollisionen med Snickar-Matte, men han klarade sig undan med en grundlig och omfattande renovering av fronten.
– Bilen ska bli klar till Mantorp Park. Själv har jag också repat mig ganska bra efter smällen, men jag har fortfarande känningar i rygg och nacke, berättar Palm, som är teamkompis med Robin Hansson i Fragus BR Motorsport.
Smärtorna till trots har Palm ändå haft en hel del att glädja sig åt efter premiären.
Bara dagarna efter kraschen gjorde han nämligen klart med en ny huvudsponsor.
– Det känns bra, men noll poäng i Skövde var inte vad jag och Robin hade sett fram emot. Men nu glömmer vi premiären och satsar fullt på Mantorp. Nu kan det bara gå bättre för oss båda.

Kenneth Pantzar, PFI Racing, har också haft bekymmer med nacke och rygg sedan murbesöket i Skövde, men mest har skadorna på bilen svidit. Förutom karossbyte tog motorn i hans 911:a en del av smällen. Motorn är för närvarande hos Mtech i Södertälje där Magnus Karlsson och kompani förhoppningsvis ska få den klar till onsdagens test och torsdagens tävling på Mantorp Park.
– Det är åtminstone vad vi hoppas på. Får vi bara motorn så kör vi, säger Pantzar optimistiskt.

Tummen upp kommer även från Snickar-Matte Karlsson, som Mantorp Park-laddar med jobbuppdrag i Brasilien. Karlssons Porsche fick så omfattande skador att Cirkus Karlsson Racing valt att hyra en bil från Tyskland till tävlingen i Östergötland.
Till en början såg det ut som om Karlsson själv hade klarat kraschen utan allvarliga skador. Senare på dagen fick han emellertid ont i höger knä och efter läkarundersökning och röntgen konstaterades både en fraktur och kompressionsskada.
Kryckorna har han slängt, men skenan som ska förhindra att knät vrider sig har Snickar-Matte kvar. Kanske kan han köra med den, eller också blir det utan. Till start kommer han med största säkerhet.