Nu tillhör Marcus Annervi favoriterna

Som nykomling valde Marcus Annervi att ligga lågt inför premiären av Renault Clio Cup i Skövde för tre veckor sedan. Men han var tveklöst premiärhelgens överraskning med sina två andraplatser och till torsdagens tävlingar på Mantorp lär han knappast kunna smyga under radarn på samma sätt.
— Vi hittade en bra känsla direkt och det kändes på träningen i Skövde att vi var bra med. Vi åker på vågen av framgång till Mantorp, säger han.

19-åringen från Falkenberg säger att han blev lite överraskad över att det gick så bra i första tävlingen med den nya bilen. Förra året körde han i JSM-klassen med den äldre Clio-modellen.

Vad är största skillnaden mellan den äldre och nya bilen?
— Inte så mycket. Den nya är lite högre och lite annorlunda att köra. Den känns lugnare så jag kom in i det rätt snabbt. Jag känner mig bekväm i den nya bilen och det gör att jag kan fokusera på rätt saker, säger han och vill blicka framåt.
— Det var riktigt kul i Skövde men nu är det bara att släppa den helgen och gå vidare.

Hur ser du på kvällstävlingen i Mantorp, är det dags för första segern nu?
— Känslan är bra men jag är lite orolig. Jag är inte så förtjust i den korta slingan, för mig hade det varit en fördel om vi kört långa banan. Efter Mantorp kommer det banor (Anderstorp och Falkenberg) som passar mig bättre, säger Marcus Annervi i ett försök att hålla nere förväntningarna.
— Självklart ska ge järnet och försöka vara med i toppen men mitt fokus ligger framförallt på att ta många poäng. Jag tror att jag har större chans att vinna i Anderstorp eller Falkenberg.

Vilka blir då Annervis tuffaste utmanare om segrarna? Troligtvis totalledaren Nicklas Oscarsson, tillsammans med Ilmari Korpivaara (de båda vann varsitt race i premiären) och Albin Wärnelöv (dubbeltrea i Skövde).

”Julle” favorit i JSM

I JSM-klassen är det förstås regerande mästaren Julius ”Julle” Ljungdahl som är föraren att slå. Han vann dubbelt i Skövde.

Värt att notera

  • Johan Carlström gjorde sin bästa tävling någonsin i Clio Cup med sin fjärdeplats i andra heatet i Skövde. Han hade också näst bästa varvtid i första heatet. Håller formen i sig kan det bli pallen i Mantorp.
  • Axel Mörner var snabb i kvalet i Skövde (trea, bara 0,171 sekunder från pole position). Men han fick ingen utdelning i racen, han bröt det första och blev åtta i andra. Där finns det fart för mer.
  • Linda Johansson bjöd på underhållande racing i båda heaten och var i toppen och utmanade men fick inte resultaten med sig. Visar hon samma takter på Mantorp är en pallplats inom räckhåll.
  • Ilmari Korpivaara hade svårt att hitta rätt i starterna och bjöd på många placeringar i båda heaten. När han kommer tillrätta med startproceduren blir han riktigt tuff att tampas med.