Anton Marklund VM-laddar med Porsche-test – och kvällsrace på Mantorp Park?

Anton Marklund lämnar dörren öppen för en säsongsdebut i Porsche Carrera Cup Scandinavia redan på Mantorp Park på torsdag.
– Helt klart är att jag ska medverka på onsdagens test. Efter det får vi utvärdera om vi även ska köra tävlingen dagen därpå, säger Marklund.

Anton Marklund kör racing som komplement till sin satsning med Volkswagen RX Sweden i rallycross-VM. När han anmälde sig till Porsche Carrera Cup tidigare i våras trodde han på premiär tidigast i Anderstorp, årets tredje deltävling.
– Rallycrossäsongen har kickat igång och vi känner att vi har god kontroll där. Det har öppnat upp för att inleda satsningen på racingen redan nu, säger Marklund, som visat bra fart i samtliga VM-deltävlingar hittills och som var snubblande bära en pallplats senast i Belgien.
– Dessutom är man alltid sugen på att köra tävlingsbil. Mantorp är en bra bana och att det är test på onsdag har stor betydelse. Jag har inte ens sett bilen jag ska köra ännu.
Efter onsdagens test kommer Marklund att bestämma sig om han ska köra tävlingen på Mantorp Park eller inte. Han verkar både motiverad och sugen, men vill känna att han hänger med någorlunda tidsmässigt innan han tar beslut.

Nästa deltävling i rallycross-VM avgörs på Lydden Hill redan kommande helg. Dit flyger Marklund tidigt fredag morgon från Landvetter. Samma flight är regerande Carrera Cup-mästaren Johan Kristoffersson, Marklunds teamkompis i Volkswagen RX Sweden, inbokad på. Även han VM-laddar med racing. I år kör Kristoffersson som bekant STCC i en SEAT Leon för PWR Racing Team.