Hansson och Larsson vann i Porsche Carrera Cup på Mantorp Park

Robin Hansson var först över mållinjen i båda Porsche Carrera Cup-racen på Mantorp Park. Men han fick bara med sig segern från det första hem till Kullavik. Långt efter målgång i det andra heatet tilldömdes han nämligen 15 sekunders tidstillägg och slutade fyra.
Segern gick till andraplacerade Fredrik Larsson, som också toppar mästerskapstabellen efter två deltävlingar.

Det var i fight om segern i det andra heatet som Robin Hansson och ledande Philip Morin var ihop. Morin snurrade av banan medan Hansson kunde ta målflagg som etta. Tvåa över mållinjen var Fredrik Larsson och trea Jocke Mangs.
Efter mörkrets inbrott ändrades emellertid resultatlistan. Hansson dömdes som vållande och fick 15 sekunders tidstillägg, vilket gjorde att han hamnade bakom Morin i prislistan. Larsson utropades till segrare, Mangs blev tvåa och Morin trea.
Robin Hansson höll inte med domarna i deras bedömning, men var ändå ganska nöjd med sitt facit i kvällsracet. Segern i det första heatet var hans första i mästerskapet och var en skön revansch för misslyckandet i premiären där han blev helt utan poäng.
– En härlig seger för mig och teamet, log Hansson efter sitt första besök överst på prispallen i Porsche Carrera Cup.

Utöver Hanssons fina insats noterades Jönköpingssonen Oscar Palm, som också kör för Fragus BR Motorsport, för en tredjeplats i det första heatet. I det andra fick han, trots ledning på de inledande varven, nöja sig med en femteplats sedan han fått problem med fästet i blötan.

Fredrik Larsson stod i pole position i båda heaten, men någon ny önskerepris från Skövde, där han var etta och tvåa, blev det inte för honom. I det första heatet bromsade han på sig i ledning redan på det första varvet och slutade sexa. Och i det andra racet fick han ge sig när han utmanades av Robin Hansson och Philip Morin.
Ändå blev det seger för team bennys-föraren – när domarna sagt sitt.
Larsson tackade och tog emot och toppar tabellen inför nästa deltävling som avgörs i Anderstorp.
För Morin, succémannen från Skövde, gick det alltså lite tyngre. Den unge norrlänningen, som kör för Cirkus Karlsson Racing, gjorde som Larsson och bromsade på sig i inledningen på det första heatet och som femma mot slutet tvingades han sakta in för en förare som snurrade och han tappade till nionde plats.

Fredrik Larsson var, mästerskapsledningen till trots, inte den av team bennys förare som lyckades bäst på Mantorp Park. Jocke Mangs tog nämligen dubbla andraplatser.
– Bra utdelning och viktiga poäng, konstaterade en nöjd Mangs, som bara fick med sig 14 pinnar hem från premiären i Skövde.

I två händelserika race – speciellt det sista som avgjordes i regn – noterades Pontus Fredricsson, Ricknaes Motorsport, för ett bra facit med en femte och en sjätteplats.
Lukas Sundahl från Växjö var hyfsat nöjd med fjärdeplatsen i det första heatet och Magnus Öhman visade stabil form genom att bli åtta och sjua.