GT-premiär i Anderstorp med mästarna på startlinjen

Tävlingarna på Anderstorp 18-19 juni innebär inte bara säsongens tredje deltävling i STCC utan också dem första i Swedish GT. PWR Racing Team är tillbaka med sin mästerskapsvinnande Lamborghini Huracán LP 620-2 Super Trofeo. Bakom ratten sitter även denna säsong Daniel Haglöf och Peter ”Poker” Wallenberg.

– Äntligen! Nu har jag längtat alldeles för länge efter att få köra vårt svarta monster igen. Sen hoppas jag såklart att vi kan upprepa fjolårets succé, både resultat- och exponeringsmässigt för våra partners, säger Poker.

Duon, som gör sin sjätte säsong tillsammans i Swedish GT, har siktet högt ställt och mycket att leva upp till efter sju segrar av åtta möjliga förra säsongen.
– Jag ser fram emot att få köra Lamborghinin igen, det är den absolut roligaste GT-bilen jag någonsin kört. Även om fokus för min del ligger på STCC-tävlandet har jag såklart som mål att vinna Swedish GT även detta år. Vi har ju fortfarande den perfekta säsongen kvar att jaga, säger Haglöf.

Lamborghini, som gjorde en rivstart på den svenska marknaden förra året genom en ny återförsäljare i Malmö, ser positivt på fortsatt närvaro inom svensk racing.
– Exponeringen och möjligheterna som det innebär att ett team på den här nivån tävlar med en av våra bilar är oslagbart. Vi stödjer satsningen för andra året i rad och ser fram emot ännu en storslagen säsong i Swedish GT, säger Johan Mårtensson, Sales Manager på Lamborghini Malmö.